Mică, dar nimicitoare

Întăreşte-mi paşii în cuvântul Tău şi nu lăsa nicio nelegiuire să stăpânească peste mine! (Psalmii 119:133)

Pe 15 decembrie 2017, m-am zgâriat puțin la degetul mijlociu de la mâna dreaptă. A sângerat ușor, vreme de câteva secunde, apoi s-a oprit. Șapte zile mai târziu, pe 22 decembrie, m-am trezit că acea mică zgârietură „nesemnificativă” îmi distrugea trupul. Degetul mijlociu era inflamat, dezgustător de umflat și foarte dureros. Nu protejasem zgârietura de expunerea la bacterii – de fapt, nici nu mă mai gândisem la ea.

Pe 24 decembrie, am ajuns la camera de urgențe a spitalului local, având nevoie de antibiotice orale. Pe 26 decembrie, medicul mi-a prescris niște antibiotice mai puternice, dar pe 27 decembrie am fost internată cu frisoane și am primit antibiotice intravenos, în ziua următoare fiind programată pentru operație la mână.

Mica zgârietură „nesemnificativă” pe care o suferisem pe 15 decembrie devenise un portal pentru bacteriile care și-au făcut cuib în articulațiile degetului meu. Era nevoie de operație pentru curățarea articulațiilor și pentru eliberarea presiunii periculos de mari care împiedica circulația sângelui în acea zonă și care ar fi putut provoca leziuni permanente sau moartea acelui deget, din lipsa oxigenului. Degetul meu nu s-a vindecat complet nici după șase luni de la acea zgârietură. Încă mai era dureros și umflat, nu îl puteam îndoi complet și aveam nevoie de terapie fizică ca să revină la normal.

Această experiență îmi amintește de perfidia păcatului – de păcatele „mici” din viața mea, care par nesemnificative: o mică minciună albă, prin care să ascund un adevăr despre care nu vreau să se știe, sau bârfa, invidia ori răutatea din inima mea. Deși nu sunt considerate păcate odioase precum adulterul, molestarea copiilor sau crima, ele tot ne pot infecta, pot deveni un obicei, se pot înmulți și ne pot separa de Dumnezeu. Pot opri creșterea spirituală și pot duce la moartea veșnică.

Ellen G. White a scris cândva: „«Lumina aceasta este adevărata Lumină care luminează pe orice om, venind în lume», care luminează cămările tainice ale sufletului, iar lucrurile ascunse ale întunericului sunt aduse la lumină.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 24.) Adeseori Îi cer Duhului Sfânt, Lumina mea, să lumineze și să îndepărteze aceste mici „păcate” din inima mea și să mă conducă la o mai mare apropiere de Dumnezeu.

Terry Roselmond-Moore

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor