O minune de Crăciun pentru familia noastră

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

Familia noastră este alcătuită din cinci membri: noi, părinții, și cei trei copii ai noștri (două fiice și un fiu). Copilul nostru cel mijlociu (o fiică) plănuia să participe la o tabără de tineret din Barbados, Indiile de Vest, la sfârșitul lui iulie în 2017.

Când i-am căutat pașaportul, nu era de găsit. Apoi mi-am amintit că îi dădusem pașaportul în urmă cu câteva săptămâni, când mersese să se înscrie la colegiu. Întreaga familie a început să caute în toată casa, dar nu am găsit niciun pașaport. Fără pașaport nu putea obține un permis din partea Serviciului de Imigrație. A putut să meargă în tabără, dar am continuat să căutăm pașaportul, care, în ciuda căutărilor noastre minuțioase, atât în casă, cât și la școala ei, era de negăsit.

– Plănuiserăm o reuniune de familie, în decembrie, unde să ne întâlnim cu toate mătușile și cu familiile lor. Le-am cerut să se roage ca Dumnezeu să ne ajute să găsim pașaportul. Ne-am rugat, ne-am rugat și iar ne-am rugat.

Se apropia timpul și am cumpărat biletele, dar nu și pentru ea. Lunile rămase s-au transformat în săptămâni și nimic nu s-a schimbat. În săptămâna dinaintea călătoriei, și-a făcut bagajul, și-a împletit părul și a început să se pregătească pentru călătorie, deși pașaportul ei tot nu fusese găsit. Aveam bilete pentru ziua de 17 decembrie. Pe 15 decembrie, după ce s-a mai uitat încă o dată prin toate sertarele și a întrebat din nou la colegiu, tot nu aveam habar unde putea fi. Și-a despachetat valiza. Apoi, la scurtă vreme după ce a ascultat cântecul „O, suflete stai liniștit”, a împachetat toate lucrurile la loc.

– Am fost îndemnată să ridic salteaua patului, a spus ea, și sub pat am găsit o geantă. După ce a deschis una dintre cărțile din geantă, și-a văzut pașaportul prins în carcasa unui CD! Dumnezeu este atât de bun! A putut să își cumpere bilet pentru același avion și la un preț asemănător cu cel al biletelor cumpărate de restul familiei cu luni în urmă. Ce minune!

L-am lăudat pe Dumnezeu în acel weekend – și încă o mai facem – pentru că răspunde la rugăciuni, pentru că ne învață răbdarea și ne îndeamnă să stăm liniștiți. Știm cu adevărat că El este Dumnezeu. Din acea zi, partea din Isaia 65:24 care spune: „Înainte să Mă cheme…” a căpătat un nou sens pentru familia noastră. Prieteni, putem să Îl credem pe Dumnezeu pe Cuvânt. Puneți-L la încercare, căci El încă mai face minuni.

Brenda Browne-Ashe

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor