Articolul precedentPresiune enormă
  Articolul următorRege la 12 ani

  O minune de Crăciun pentru familia noastră

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Familia noastră este alcătuită din cinci membri: noi, părinții, și cei trei copii ai noștri (două fiice și un fiu). Copilul nostru cel mijlociu (o fiică) plănuia să participe la o tabără de tineret din Barbados, Indiile de Vest, la sfârșitul lui iulie în 2017.

  Când i-am căutat pașaportul, nu era de găsit. Apoi mi-am amintit că îi dădusem pașaportul în urmă cu câteva săptămâni, când mersese să se înscrie la colegiu. Întreaga familie a început să caute în toată casa, dar nu am găsit niciun pașaport. Fără pașaport nu putea obține un permis din partea Serviciului de Imigrație. A putut să meargă în tabără, dar am continuat să căutăm pașaportul, care, în ciuda căutărilor noastre minuțioase, atât în casă, cât și la școala ei, era de negăsit.

  – Plănuiserăm o reuniune de familie, în decembrie, unde să ne întâlnim cu toate mătușile și cu familiile lor. Le-am cerut să se roage ca Dumnezeu să ne ajute să găsim pașaportul. Ne-am rugat, ne-am rugat și iar ne-am rugat.

  Se apropia timpul și am cumpărat biletele, dar nu și pentru ea. Lunile rămase s-au transformat în săptămâni și nimic nu s-a schimbat. În săptămâna dinaintea călătoriei, și-a făcut bagajul, și-a împletit părul și a început să se pregătească pentru călătorie, deși pașaportul ei tot nu fusese găsit. Aveam bilete pentru ziua de 17 decembrie. Pe 15 decembrie, după ce s-a mai uitat încă o dată prin toate sertarele și a întrebat din nou la colegiu, tot nu aveam habar unde putea fi. Și-a despachetat valiza. Apoi, la scurtă vreme după ce a ascultat cântecul „O, suflete stai liniștit”, a împachetat toate lucrurile la loc.

  – Am fost îndemnată să ridic salteaua patului, a spus ea, și sub pat am găsit o geantă. După ce a deschis una dintre cărțile din geantă, și-a văzut pașaportul prins în carcasa unui CD! Dumnezeu este atât de bun! A putut să își cumpere bilet pentru același avion și la un preț asemănător cu cel al biletelor cumpărate de restul familiei cu luni în urmă. Ce minune!

  L-am lăudat pe Dumnezeu în acel weekend – și încă o mai facem – pentru că răspunde la rugăciuni, pentru că ne învață răbdarea și ne îndeamnă să stăm liniștiți. Știm cu adevărat că El este Dumnezeu. Din acea zi, partea din Isaia 65:24 care spune: „Înainte să Mă cheme…” a căpătat un nou sens pentru familia noastră. Prieteni, putem să Îl credem pe Dumnezeu pe Cuvânt. Puneți-L la încercare, căci El încă mai face minuni.

  Brenda Browne-Ashe

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...