Vom sta la masa de bun venit – partea 1

  Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului! (Apocalipsa 19:9)

  Este perioada sărbătorilor de iarnă. Mulți oameni se agită acum, făcându-și listele cu cadouri pentru prieteni și familie. Personal, mă bucur că în ultimii ani am decis împreună cu familia că avem destule pulovere, eșarfe, genți și portofele. Mai elimină din presiune, deși, trebuie să recunosc că iubesc să pregătesc preparate festive și prăjituri specifice sezonului.

  Ne-am format, în timp, obiceiul de a pregăti mâncare pentru cei bolnavi, singuri sau descurajați, mai ales pentru că iubim acele momente de părtășie de calitate. Mi se încălzește inima când văd cum i se luminează fața lui tanti Vicky, care are nouăzeci și ceva de ani, atunci când vin cu o oală de supă și un ghiveci de legume făcute în casă, exact așa cum îi place ei. Macaroanele mele cu brânză bucură inima copilului căruia poate nu îi place mămăliga sau fasolea verde.

  Astăzi aștept musafiri la cină. Masa este așezată deja, iar mâncarea este aproape gata. Toți cei pe care i-am invitat au acceptat de îndată cu bucurie. M-am întrebat: Ce mâncăruri le plac oare? Și, în cele din urmă, m-am decis să servesc feluri de mâncare tradiționale în combinație cu cele mai puțin tradiționale. Mirosul este deja ispititor. Trebuie să mai aștept câteva minute ca să scot tăvile din cuptor și să iau oalele de pe aragaz, apoi tot ce mai am de făcut este să aștept ca soneria să anunțe sosirea oaspeților. Mă bucur atât de mult atunci când îmi privesc oaspeții cum savurează o mâncare pe care am pregătit-o special pentru ei. Exclamațiile lor de încântare îmi vor încălzi inima. Mai verific o dată masa, care arată uimitor, și mă laud în gând pentru pricepere.

  În timp ce privesc totul frumos aranjat, îmi trece prin minte un gând – Isus a spus că S-a dus să ne pregătească un loc. Și El, potrivit cu Matei 24, va face o ultimă verificare și Se va întoarce să ne ia acasă cu El. Îmi închid ochii și încerc să îmi imaginez masa pe care o va pregăti pentru mine și pentru credincioșii din toate timpurile. Văd pomul vieții, încărcat cu douăsprezece tipuri de roade. Oare va avea mango, avocado, căpșuni și ananas?

  Știu că va fi o perioadă de sărbătoare, un ospăț pentru a-i ura bun venit miresei Sale. Deschiși sau închiși, ochii mei tot nu pot vedea slava acelui ospăț; mintea mea nu-l poate concepe. Pavel spune că frumusețea acelui moment nici măcar nu s-a suit la inimile noastre, dar este în regulă. Am încredere în Mântuitorul meu și nu vreau decât să fiu la masa lui de bun venit.

  Sonia Kennedy-Brown

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...