Articolul precedentO coroană meritată
  Articolul următorCununa cu douăsprezece stele

  Vom sta la masa de bun venit – partea 2

  Un om a dat o cină mare şi a poftit pe mulţi. La ceasul cinei, a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: „Veniţi, căci iată că toate sunt gata.” Dar toţi parcă fuseseră vorbiţi, au început să se dezvinovăţească. (Luca 14:16-18)

  – Da, cina mea festivă era gata, iar masa era așezată pentru opt persoane.

  Cu doar douăzeci de minute înainte de timpul stabilit pentru întâlnire, le‑am trimis un mesaj-text șoferilor celor două mașini care se aflau pe drum spre noi. „Masa este gata!” Unul dintre șoferi a răspuns curând, sunând la ușa de la intrare. Celălalt șofer, care trebuia să îi aducă pe majoritatea invitaților, mi-a răspuns câteva minute mai târziu: „Mi-am început ziua târziu astăzi și nu am avut timp să termin tot ce aveam de făcut. Îmi pare rău, dar nu voi putea ajunge la întâlnire. Sper însă să mă bucur de clipe de părtășie cu voi foarte curând.”

  Am simțit imediat o dezamăgire profundă, care mi-a lăsat un gol în stomac.

  Am decis să nu mă panichez. Trebuia să mă gândesc, înainte să răspund. Oaspetele care deja ajunsese s-a uitat la cât de frumos era aranjată masa, a tras în nări aroma mâncării proaspăt preparate și mi-a spus că de-abia aștepta să mănânce. I-am arătat atunci mesajul pe care tocmai îl primisem, pentru că îi cunoștea îndeaproape pe ceilalți invitați.

  Cu oarecare frământare în glas, mi-a spus:

  – Nu este vorba doar despre mâncare, ci despre întregul proces. Toată pregătirea pe care ai făcut-o în așteptarea acestui moment: stabilirea meniului, mersul la cumpărături, gătitul, curățenia, aranjatul mesei.

  Îmi înțelegea dezamăgirea. Îi invitasem pe toți personal pentru că erau oameni dragi sufletului meu.

  După ce i-am sunat și m-am rugat de ei, unii dintre ei au reușit să ajungă mai târziu. În timp ce savuram cina, am început să simt iarăși o oarecare bucurie. Mi-a venit din nou în minte parabola lui Hristos din Luca 14. Totul era pregătit, dar invitații au găsit scuze ca să nu participe. Invitația nu era principala lor prioritate. Atunci, gazda și-a deschis ușa pentru cei care aveau să aprecieze cu adevărat: săracii, ciungii, orbii și șchiopii.

  Sunt grijile acestei lumi mai importante pentru tine decât invitația lui Hristos la ospățul ceresc? Nu vom avea o a doua șansă. Ușa va fi închisă odată ce Mirele sosește.

  Să ne pregătim!

  Sonia Kennedy-Brown

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...