Articolul precedentSlujirea
  Articolul următorRezervația „12 apostoli”

  Pantofi

  Slujiţi-vă unii altora în dragoste. (Galateni 5:13)

  În comunitatea mea se desfășura un eveniment cu ocazia Crăciunului. Deși temperaturile erau sub limita înghețului, atmosfera din clădirea bisericii era una călduroasă și tihnită. Frații și surorile se bucurau împreună cu mulțimea de vizitatori care veniseră pentru acest eveniment, în ciuda frigului și a vântului tăios. Pe masă ardeau lumânări, iar noi toți ne bucuram de părtășie. Copiii alergau în jurul adulților, adunându-se după vârste și preocupări. Făceam și eu parte din acest peisaj frumos.

  Spre încheierea evenimentului, una dintre surori m-a întrebat:

  – Ce mărime porți la pantofi? În jur de treizeci și șase? Nu ai vreo pereche pe care nu îi mai porți?

  Ne-am retras, în timp ce mi-a arătat discret picioarele unei femei îmbrăcate curat. După ce m-am uitat mai atentă la picioarele ei, am observat că talpa pantofilor ei de primăvară se desprindea de restul pantofului, atunci când călca, lăsându-i șosetele la vedere. Cu toate acestea, ea curăța cu bucurie mesele alături de celelalte femei și le zâmbea sincer celor din jur.

  Am fost cutremurată de ceea ce vedeam. În minte îmi răsunau două întrebări: Cum a ajuns să poarte acei pantofi atât de uzați? Și cum va ajunge acasă în acei pantofi, în acea seară de ianuarie, mai ales prin zăpada adâncă și frigul năprasnic?

  Am chemat-o deoparte să o întreb dacă o puteam ajuta, deși nu voiam să o jignesc.

  – Pot să vă ofer o pereche de pantofi de-ai mei? am întrebat-o.

  Din conversația noastră, am aflat că familia ei începuse construcția unei case, dar apoi s-au confruntat cu dificultăți financiare.

  – Nu am purtat dintotdeauna pantofi ca aceștia, mi-a spus zâmbind. Așa că ajutorul tău m-ar bucura foarte mult.

  – Așteaptă aici până mă întorc, i-am spus, și am fugit spre casă să îi aduc o pereche de pantofi.

  Această femeie minunată, deși trecea prin mari greutăți, nu ceruse nimic. Nu se plânsese de dificultățile cu care se confrunta. Poate de aceea am simțit o dorință atât de puternică să o ajut. Ar fi avut atâtea motive să stea acasă și să nu vină la biserică. Dar a venit crezând poate că „mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte” (Psalmii 84:10). Ea L-a ales pe Domnul și părtășia creștină. Când îmi amintesc această întâmplare, mă gândesc cât de important este să ne pese mai mult de cei din jurul nostru, de cei care – în ciuda greutăților – se bucură în Domnul și nu ratează nicio șansă de a fi în „curțile” Domnului.

  Maria G. Vacheva

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...