Tatăl meu ceresc mă iubește

Ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră. (1 Ioan 5:4)

Am realizat, de curând, că în toate picturile sau imaginile cu Cele Zece Porunci pe care le-am văzut acestea seamănă cu forma unei inimi. În calitate de creștini, suntem învățați să urmăm aceste porunci, aceste principii de viață, dar lucrul acesta este lipsit de valoare fără o înțelegere a dragostei lui Dumnezeu față de noi.

Aceste principii există pentru a face lumină și a ne călăuzi prin întunericul acestei lumi. Vom avea momente în care ne vom simți speriați, triști sau pierduți. Dar Dumnezeu ne-a dat o lumină pentru acele momente, o lumină frumoasă, care să ne lumineze calea spre El. Îl avem pe Isus, Mântuitorul acestei lumi, Îl avem pe Duhul lui Dumnezeu, care să ne aline și să ne călăuzească, și avem cuvintele lui Dumnezeu (inclusiv Cele Zece Porunci), prin viața lui Isus.

Îmi iubesc copiii. Nu îmi închipui că aș putea să îi iubesc mai mult și cred că Dumnezeu Îi iubește mai mult decât îmi pot eu imagina. Stabilesc principii pentru copiii mei ca să poată avea o viață prosperă. Vreau să fie în siguranță, să se dezvolte intelectual și să fie sănătoși. Este important să îi învățăm pe copii să își stabilească priorități sănătoase și să ia decizii bune și în cunoștință de cauză.

Toți avem nevoie de un set de principii de bază în care să credem. Nu le stabilesc reguli copiilor mei pentru ca ei să se teamă de mine. Nu îi sfătuiesc pentru că mă aștept să dea greș. Ca părinte, le împărtășesc cu dragoste principii care vor face din ei oameni onorabili și respectabili.

Cred că Dumnezeu face același lucru (la un nivel mult mai înalt) în Cele Zece Porunci. El S-a gândit la toate dinainte ca noi să ne fi născut. Știa care vor fi nevoile noastre și le-a dat formă „de inimă” pentru că El este dragoste. Tatăl nostru ceresc ne iubește mai mult decât ne putem imagina.

„Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu; şi oricine iubeşte pe Cel ce L-a născut iubeşte şi pe cel născut din El. Cunoaştem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu şi păzim poruncile Lui. Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele; pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră. Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?” (1 Ioan 5:1-5).

Joey Norwood Tolbert

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor