Articolul precedentNeuronii-oglindă
  Articolul următorRăspuns după 12 ani

  Tatăl meu ceresc mă iubește

  Ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră. (1 Ioan 5:4)

  Am realizat, de curând, că în toate picturile sau imaginile cu Cele Zece Porunci pe care le-am văzut acestea seamănă cu forma unei inimi. În calitate de creștini, suntem învățați să urmăm aceste porunci, aceste principii de viață, dar lucrul acesta este lipsit de valoare fără o înțelegere a dragostei lui Dumnezeu față de noi.

  Aceste principii există pentru a face lumină și a ne călăuzi prin întunericul acestei lumi. Vom avea momente în care ne vom simți speriați, triști sau pierduți. Dar Dumnezeu ne-a dat o lumină pentru acele momente, o lumină frumoasă, care să ne lumineze calea spre El. Îl avem pe Isus, Mântuitorul acestei lumi, Îl avem pe Duhul lui Dumnezeu, care să ne aline și să ne călăuzească, și avem cuvintele lui Dumnezeu (inclusiv Cele Zece Porunci), prin viața lui Isus.

  Îmi iubesc copiii. Nu îmi închipui că aș putea să îi iubesc mai mult și cred că Dumnezeu Îi iubește mai mult decât îmi pot eu imagina. Stabilesc principii pentru copiii mei ca să poată avea o viață prosperă. Vreau să fie în siguranță, să se dezvolte intelectual și să fie sănătoși. Este important să îi învățăm pe copii să își stabilească priorități sănătoase și să ia decizii bune și în cunoștință de cauză.

  Toți avem nevoie de un set de principii de bază în care să credem. Nu le stabilesc reguli copiilor mei pentru ca ei să se teamă de mine. Nu îi sfătuiesc pentru că mă aștept să dea greș. Ca părinte, le împărtășesc cu dragoste principii care vor face din ei oameni onorabili și respectabili.

  Cred că Dumnezeu face același lucru (la un nivel mult mai înalt) în Cele Zece Porunci. El S-a gândit la toate dinainte ca noi să ne fi născut. Știa care vor fi nevoile noastre și le-a dat formă „de inimă” pentru că El este dragoste. Tatăl nostru ceresc ne iubește mai mult decât ne putem imagina.

  „Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu; şi oricine iubeşte pe Cel ce L-a născut iubeşte şi pe cel născut din El. Cunoaştem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu şi păzim poruncile Lui. Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele; pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruiește lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră. Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?” (1 Ioan 5:1-5).

  Joey Norwood Tolbert

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...