Foc și apă

  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine. (Romani 12:21)
  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. (Proverbele 15:1)

  Aveam probleme la muncă. O anumită asistentă se lega de tot ce făceam. În loc să îmi asculte explicațiile, ea mă corecta într-un mod care mă făcea să mă simt incompetentă. Nu avea niciodată o părere bună despre mine și nici nu mă ajuta să devin mai bună. Trecuseră luni de când mă confruntam cu această problemă și mă simțeam frustrată și descurajată, pentru că nimic din ceea ce făceam nu părea să schimbe situația.

  Într-o zi, la mai mult de un an de când începuse totul, eram atât de frustrată, încât mi-am luat lucrurile din vestiar și am mers direct afară, prin zăpadă, spre mașină, în loc să stau să îmi pun cizmele întâi. Asistenta care se ocupa de tratamente și care îmi folosea calculatorul în timpul zilei a observat că nu mă deconectasem, așa că a venit să mă atenționeze, în caz că aveam documente nesalvate, înainte ca ea să se conecteze.

  În timp ce mă deconectam, a intrat directoarea adjunctă. Am întrebat-o dacă avea un minut să stăm de vorbă. A spus că da și a închis una dintre ușile biroului, făcându-mi semn să o închid pe cealaltă. Chiar înainte să mă așez sau să spun ceva mi-a zis:

  – E vorba despre [numele asistentei], nu-i așa?

  Am avut o discuție productivă și am apreciat perspectiva ei asupra situației și înțelegerea de care a dat dovadă. În timpul conversației, mi-a venit în minte un gând: Nu lupți contra focului cu foc, ci cu apă. La urma urmei, „un răspuns blând potoleşte mânia”. Încercasem să vorbesc cu această asistentă, așa că știam că „răspunsul meu blând” nu putea fi formulat prin cuvinte. Răspunsul meu blând avea fie să fac tot ce pot ca să am toate lucrurile în ordine, să mă asigur că nu fac aceeași greșeală de două ori și să o las să zică ce are de zis. Am încercat să o tratez într-un mod profesional, dar fără să permit ca modul în care ea mă trata să mă facă să mă simt incompetentă. Mai târziu, puteam decide dacă ceea ce îmi spusese era corect sau doar îmi căuta nod în papură. Încercam astfel descopăr ce puteam învăța din fiecare situație. Strategia aceasta a părut să funcționeze și, încetul cu încetul, am ajuns să comunicăm la nivel profesional, iar cireașa de pe tort a fost că în ultima mea zi de muncă în acel loc am putut să îi dau raportul fără incidente. „Biruiește răul prin bine.”

  Melinda Ferguson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...