Articolul precedentAlfa și Omega
  Articolul următorConsacrare totală

  O inimă nouă și un duh nou

  Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne. Voi pune Duhul Meu în voi și vă voi face să urmați poruncile Mele și să păziți și să împliniți legile Mele. (…) Voi veți fi poporul Meu și Eu voi fi Dumnezeul vostru. (Ezechiel 36:26-28)

  Recent, Dumnezeu m-a călăuzit să citesc cartea Evrei. Studiind capitolul 8 din această carte mi-am pus următoarele întrebări: Ce spune acest pasaj despre Dumnezeu? Ce spune acest pasaj despre mine? Și ce spune acest pasaj despre umblarea mea cu Dumnezeu? Apoi, atenția mi-a fost atrasă de o propoziție: „Voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu” (Evrei 8:10). Mi-am amintit de un text pe care îl predau când vorbesc despre Evanghelie – de fapt, este chiar textul-temă de astăzi, Ezechiel 36:26-28. M-am oprit pentru a înțelege semnificația acestor versete și realitatea ideii de niciun păcat a devenit centrală: „Și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor [ale mele]” (Evrei 8:12).

  O inimă nouă și un duh nou sunt lucrarea și totodată un dar al Duhului Sfânt când noi Îi spunem „da” lui Isus. Această înnoire nu este ceva ce lupt eu să înfăptuiesc sau să obțin. Când aleg să cred astăzi, Dumnezeu face toată lucrarea asupra inimii și duhului meu pe care El le pune în mine. Tocmai de aceea Dumnezeu poate spune: „Nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor [ale tale].” Datorită sângelui lui Isus Hristos care a fost vărsat, El a luat asupra Sa păcatul meu și eu sunt fără păcat din momentul în care cred.

  Totuși, trăiesc ca păcătoasă, sunt o femeie păcătoasă din cauza nașterii mele. Totuși, sângele lui Isus Hristos, care a murit pe cruce pentru mine, Îi dă dreptul să ne dăruiască inima nouă și duhul nou care vin doar de la Duhul Sfânt (Ezechiel 36:22-28). El promite să fie Dumnezeul nostru. Ah, dragile mele surori, când tu și cu mine Îl alegem pe Isus, El ne numește fiicele Sale – fiice ale Împăratului – cu inima și duhul nou pe care El le-a pus în noi.

  Acum, când începem acest an nou, sper să reușim să înțelegem semnificația acestor versete. Eu L-am ales să Îmi fie Dumnezeu, pentru că El m-a ales mai întâi. Acum, având o viață nouă, prin harul crucii, eu pot trăi o viață de biruință zilnică în prezența Sa. Te provoc să studiezi cu rugăciune și să meditezi la aceste făgăduințe. În El putem avea o viață deplină, mai liberă. Bucură-te de relația ta cu Isus Hristos atunci când El apare și Își arată slava Sa prin faptul că îți dă o inimă nouă și un duh nou.

  Mary H. Maxson

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....