Articolul precedentVița cea vie
  Articolul următorA muri sau a muri

  Ce dorește Dumnezeu pentru noul an – partea 1

  Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău? (Mica 6:8)

  Recent mi-a venit în minte o întrebare: Ce Îi pot da lui Isus în noul an? Dacă ar fi să Îi dau un dar lui Isus, ce lucru aș putea să Îi dau pe care El să îl aprecieze? La urma urmei, El este Creatorul tuturor lucrurilor (Evrei 1:2) și Cel care ține totul împreună (Coloseni 1:17). Așa că, ce poți să Îi dai cuiva care nu doar că are totul, dar care, de fapt, a făcut totul? O întrebare foarte grea, totuși trebuie să existe ceva ce I-aș putea oferi.

  Există ceva! Am descoperit în scurta carte Mica. În vremea lui, Mica a scris unei lumi care se confrunta cu probleme foarte mari. Nu doar că a scos la iveală păcatele fără frâu și ipocrizia din mijlocul poporului lui Dumnezeu, dar el a dat și avertizări, în termeni foarte clari, despre judecata viitoare.

  Totuși, ascuns în acest mesaj tăios din partea lui Dumnezeu, Mica a inclus un pasaj minunat. Deși are doar trei versete (vezi textul-cheie de astăzi), ne spune exact ce dorește Dumnezeu pentru mine și pentru tine în acest an nou.

  „Îl voi întâmpina oare cu arderi-de-tot,
  cu viței de un an?” (vers. 6)

  „Dar primește DOMNUL oare mii de berbeci sau zeci de mii de râuri de untdelemn?” (vers. 7)

  Dorește Dumnezeu doar jertfe de calitate? Din nou, răspunsul este nu!

  „Să dau eu pentru fărădelegile mele pe întâiul meu născut, rodul trupului meu, pentru păcatul sufletului meu?” (vers. 7)

  Îmi cere Dumnezeu jertfa supremă? Răspunsul este nu.

  Ce dorește Dumnezeu să primească din partea noastră vine dintr-un loc foarte accesibil, și totuși foarte personal. Și totul are de-a face cu inima noastră.

  Premila Pedapudi

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....