Articolul precedentPiatra încercată
  Articolul următorPrivește în jos!

  Ce dorește Dumnezeu pentru noul an – partea 2

  El a răspuns: „Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Luca 10:27)

  Suntem atât de obișnuiți să vrem să Îi oferim jertfe mari lui Dumnezeu: „Doamne, voi face tot ce dorești. Spune cât mă costă. Ai nevoie de un misionar? Sunt gata să merg. Vrei să mă căsătoresc sau să rămân singură? Doar spune-mi. Voi fi predicator, pastor, diacon sau prezbiter. Mă voi ruga în fiecare zi și voi citi din Biblie. Tot ce dorești Tu pentru mine voi face. Vorbesc foarte serios, Doamne!”

  Nu putem spune că aceste simțăminte ar fi greșite. Sunt bune, nobile și corecte. Dumnezeu este mulțumit când noi ne oferim pe noi înșine Lui. Dar, în fond, ce este greșit la aceste oferte? Se referă doar la lucruri pe care le-am face. Dar, dragă prietenă, Dumnezeu vrea inima ta. Tu poți fii misionară, și totuși să ai o inimă de piatră. Poți fii căsătorită sau singură, și totuși să ai o inimă răzvrătită. Poți fii foarte religioasă, și totuși atât de departe de Dumnezeu!

  Așa că ce face Dumnezeu pentru noi în acest an? Răspunsul îl găsim în Mica 6:8, verset care a fost numit „inima religiei Vechiului Testament” și cel mai măreț verset din tot Vechiul Testament. Acest verset rezumă tot ce dorește Dumnezeu cu adevărat de la mine și de la tine. (Acesta este un verset pe care ar trebui să îl învățăm pe de rost, să îl scriem pe un bilețel și să îl punem pe oglindă, în așa fel încât să îl putem citi în fiecare zi.”

  „Ți s-a arătat, omule, ce este bine,
  și ce alta cere Domnul de la tine
  decât să faci dreptate,
  să iubești mila
  și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”

  Ce dorește Dumnezeu de la noi în fiecare zi este dreptate… milă… smerenie. Acestea țin de inimă. Însuși Isus a venit să vestească neamurilor dreptatea (Matei 12:18), să arate milă „pentru cei ce se tem de El” (Luca 1:50) și să Se smerească murind pe cruce (Filipeni 2:8).

  Ce cere El de la noi, El ne-a dat mai întâi prin faptul că a făcut dreptate, a arătat milă și i-a înălțat pe cei smeriți. Amin! Mă rog ca tu și eu să fim dispuse să Îi dăruim lui Isus din inimă.

  Premila Pedapudi

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....