Articolul precedentCreator al ființei noastre
  Articolul următorBezele

  Alege să fii mulțumită!

  Lăudați pe Domnul, căci este bun, căci în veac ține îndurarea Lui! (Psalmii 136:1)

  Săptămâna care a trecut a fost o săptămână dificilă. Din diverse motive, mintea mea voia să se concentreze pe toate lucrurile pe care nu le am în loc să se concentreze pe cât sunt de binecuvântată. Am hotărât să îmi plâng de milă singură – toată săptămâna. Apoi, devoționalul de vineri dimineața pe care l-am primit se concentra pe ideea de a fi fericit cu ce ai în loc de a te concentra pe ce au alții. Cred că nu ar trebui să mă surprindă deloc faptul că textul pentru vineri seara ales de fiica mea avea titlul „Recunoștință”. Deja atitudinea de văicăreală începea să dispară, dar Dumnezeu știa că încă aveam nevoie să mi se reamintească acest lucru. Adevărul este că știu că, atunci când încep să mă concentrez asupra persoanei mele și nu asupra lui Dumnezeu, atitudinea mea începe automat să se schimbe, dar aleg să îmi permit să rămân într-o stare negativă. În consecință, știu că dacă aș fi încercat mai mult să nu mă concentrez asupra persoanei mele, ci asupra lui Dumnezeu, nu mi-aș fi amărât toată săptămâna. Știam că trebuie să îmi cer iertare. Am recunoscut și cât de binecuvântată sunt și am încercat să am acest gând în minte, dar chiar și așa tot găseam lucruri de care să mă plâng.

  Dragi prietene, treceți și voi prin ceva ce vă face să simțiți că parcă nu aveți destul? A fost nevoie ca eu să îmi reamintesc constant că trebuia să îmi număr binecuvântările în loc să mă concentrez pe ce nu am. Când ne concentrăm asupra lucrurilor negative, vă asigură că vom găsi suficiente părți negative. Totuși, când ne concentrăm pe părțile pozitive, acestea se înmulțesc.

  În timp ce citeam secțiunea „Recunoștință”, pentru mine și fiica mea, m-am simțit obosită și am hotărât să citesc doar prima pagină de versete. Fiica mea m-a întrebat dacă am citit tot și eu i-am răspuns sincer că nu (eram pregătită să mă așez în pat). Ea a sugerat să citesc tot. Cred că aveam mare nevoie să mi se reamintească acest lucru, pentru că unul din versete era „mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile” (1 Tesaloniceni 5:18).

  Doamne, Îți mulțumim că ne reamintești că noi ar trebui să fim mulțumitori pentru tot, indiferent cu ce ne-am confrunta. Doamne, sunt momente când nu putem vedea cum calea dificilă pe care suntem acum ar putea să pregătească drumul pentru un viitor mai ușor, dar Tu poți vedea toate lucrurile de la început până la sfârșit. Așa că, Te rog, să ne ajuți să fim recunoscătoare în toate situațiile, chiar și în greutăți, pentru că, în final, acestea ne ajută să ne transformăm caracterul.

  Kaysian C. Gordon

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...