Articolul precedentAutor al învierii
  Articolul următorSingur și pierdut

  Să avem privirea ațintită spre Isus!

  Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar în așa fel, ca să căpătați premiul! Toți cei ce se luptă la jocurile de obște se supun la tot felul de înfrânări. Și ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veșteji; noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veșteji. (1 Corinteni 9:24,25)

  Recent, eu și soțul meu am avut ocazia de a-l vedea pe nepotul nostru, Nikolas, concurând în Central Commission Championship din California. A fost o experiență plină de entuziasm și memorabilă. Am parcurs o distanță destul de lungă pentru a participa la acest eveniment și la festivitatea de absolvire a liceului. În fiecare zi, Nikolas se antrena din greu deoarece dorea să câștige. În ziua concursului am ajuns mai devreme pentru a găsi locuri de unde se vedea bine. Voiam să fim poziționați astfel încât să îl vedem și să îl susținem. În acea zi concurau douăzeci și trei de licee, așa că stadionul era plin de spectatori.

  Înainte ca grupa lui Nikolas să concureze am urmărit multe curse și am fost martori la exuberanța victoriei și agonia înfrângerii. În timp ce atleții pășeau înainte pentru a se poziționa la linia de start, spectatorii le strigau numele și îi ovaționau. Surprinzător, competitorii își mențineau privirea drept înainte. Niciunul nu s-a întors să facă cu mâna și nimeni nu s-a oprit pentru a-și saluta familia. În cursa cerească și noi trebuie să ne menținem privirea ațintită spre Isus.

  În două din trei curse la care a participat Nikolas a ieșit învingător. Pentru noi a fost emoționant să îl vedem alergând. Am fost foarte mândri de el. În una din curse, un tânăr s-a prăbușit la linia de final. Fiind întins pe pământ, un bărbat a mers spre el și i-a întins mâna, l-a ridicat, apoi și-a pus mâna lui pe umărul său în timp ce se îndepărtau. Un alt alergător s-a împiedicat de primul obstacol și a căzut, rănindu-se la picior. După o vreme s-a ridicat și a plecat șchiopătând, nemaiputând termina cursa. Din tribune se auzeau oftaturi.

  Creștini fiind, noi suntem într-o cursă. Uneori, problemele vieții ne vor doborî sau poate ne vom împiedica și vom cădea, dar Isus, Mântuitorul nostru iubitor, întotdeauna așteaptă cu brațele întinse să ne ridice și să ne dea putere pentru a continua. Întotdeauna trebuie să ne bizuim pe puterea Lui să ne ajute să ajungem la linia de final. Tovarășe călător, acum, când continuăm cursa vieții, să avem privirea ațintită spre Isus în timp ce alergăm cu stăruință în alergarea care ne stă înainte (Evrei 12:1).

  Shirley C. Iheanacho

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....