Dumnezeu ascultă

Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor. (Matei 18:20)

Eu și tovarășa mea de rugăciune, Angella, tocmai încheiam un apel telefonic într-o zi de marți, când ea a întrebat dacă Dale încă locuia în apropiere de școală. Nu știam pentru că nu o mai văzusem de ani de zile. Angella a mai spus că ea și Dale erau prietene apropiate, dar pierduseră legătura.

Marți, în timp ce plecam de la sala de sport, am primit un mesaj de la fiica mea care mă ruga să îi cumpăr niște cutii de depozitare. Mai întâi am rezolvat câteva treburi și apoi hotărât să merg la Walmart, pentru că mai cumpărasem cutii de depozitare de acolo. Căutarea mea a dat roade. După ce am luat cutiile, m-am îndreptat spre casa de marcat. Dintr-odată mi-am amintit că aveam nevoie de ceva, așa că am făcut un ocol pe la raionul de cosmetice.

Mă apropiam de acel raion, când am observat o femeie ghemuită, uitându-se la ceva de pe rafturile de jos. I-am spus femeii: „Se pare că v-ar prinde bine o mână de ajutor pentru a vă ridica.” În acel moment, ea s-a ridicat și mi-a zâmbit larg, după care m-a îmbrățișat. Ați ghicit: era Dale. În entuziasmul meu i-am relatat conversația avută cu Angella cu doar două zile înainte. De îndată mi-am scos telefonul din geantă și am sunat-o pe Angella.

Când a răspuns, i-am dat telefonul lui Dale. Am auzit strigătul de bucurie al Angellei de la celălalt capăt al telefonului. Au vorbit câteva minute și au făcut schimb de numere de telefon. Eu am rămas uimită de Dumnezeul nostru.

Atunci mi-am dat seama că noi nu ne-am rugat ca Angella să o găsească pe Dale. A fost doar un comentariu în trecere, așa am crezut. Biblia ne spune că Dumnezeu nu doarme și nu dormitează și că El este întotdeauna prezent, gata să răspundă dorințelor inimii noastre. La sfârșitul sesiunii noastre zilnice de rugăciune, de obicei Îi cerem lui Dumnezeu să „ne ajute să fim o binecuvântare pentru cineva astăzi”, și ne petrecem ziua neștiind pe cine, cum, când sau cum va răspunde El.

În acea zi, Angella a fost binecuvântată să o revadă pe Dale și eu am fost foarte bucuroasă că Dumnezeu m-a folosit pentru a face posibil acest lucru. Dacă aș fi mers direct la casa de marcat, nu m-aș fi întâlnit cu Dale. Mi s-a reamintit din nou că, atunci când suntem mânați de Duhul Sfânt să facem ceva, trebuie să urmăm acel gând. Dumnezeu așteaptă să ne binecuvânteze.

Sharon Lang

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor