Articolul precedentTemelie
  Articolul următorDărâmarea zidului

  Dacă paharul pare pe jumătate gol…

  Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească. (Filipeni 4:8)

  Dacă paharul pare jumătate gol, nu uita că cealaltă jumătate este plină.

  În urmă cu mai mulți ani, pe vremea când eram la seminar, eu și colega mea de cameră, Michaela, mergeam regulat la magazin pentru a ne aproviziona. Fiind o studentă care mă întrețineam singură, știam că banii erau… mai puțini. De aceea nimic nu se risipea, în special mâncarea!

  Într-o zi, în timp ce încărcam mașina cu comorile noastre, accidental am scăpat o cutie de afine. Tot ce am putut vedea au fost delicioasele mele afine împrăștiate peste tot în parcare.

  Și uite așa îmi pierd porția de fructe proaspete! mi-am zis. Am fost foarte dezamăgită. Nu îmi permiteam să îmi cumpăr altele. Dar, apoi, colega mea de cameră a spus ceva care mi-a schimbat pentru totdeauna felul în care privesc viața: „Tricia! Ți-a mai rămas o cutie cu afine!” Pentru mine, ceea ce mi-a spus Michaela a fost revoluționar. Puteam alege în ce mod percepeam situația. Puteam să mă concentrez pe ce era greșit sau să mă concentrez pe ce mergea bine. Puteam să mă plâng de ce am pierdut sau puteam fi recunoscătoare pentru ce mi-a rămas. Aș putea să mă vait pentru o greșeală sau aș putea să mă bucur pentru o realizare. Eu aleg în ce mod privesc lumea și circumstanțele în care mă aflu. Lucrurile asupra cărora aleg să mă concentrez fie mă vor ajuta să merg înainte, fie mă vor bloca în disperare.

  În perioada în care mă recuperam în urma unei probleme medicale, această lecție mi-a rămas în minte. Da, au fost momente în care soțul meu, Shawn, trebuia să mă ia cu blândețe din fața oglinzii când eu înghețam încercând fără succes să îmi vindec rănile, dar gândul care îmi venea în minte – că „paharul meu” era pe jumătate plin – întotdeauna mă ajuta să pășesc înainte.

  Am descoperit faptul că modul în care noi gândim sau cum vedem o situație sau o circumstanță, cu adevărat are un impact nu doar asupra recuperării, ci și asupra vieții. Cât de important este astfel să ne păzim gândurile. Trebuie să alegem asupra căror lucruri permitem minții noastre să zăbovească și să fim hotărâți cu privire la modul în care privim circumstanțele.

  Tu din ce perspectivă ți-ai privit situația în ultimul timp? Indiferent care ar fi situația, Dumnezeu este mai mare!

  Tricia (Wynn) Payne

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Obiceiul bunicii

  Prețuiesc legătura pe care bunica a avut-o cu adevăratul și viul Dumnezeu. Toți ar trebui să aibă un așa model. Doamne, Îți mulțumesc pentru modelul pe care mi l-ai dat!

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Traversând Wawa Boom – partea 1

  Dacă te simți singură pe malurile unui râu uriaș plin de probleme fără vreo modalitate, omenește vorbind, de a traversa, adu-ți aminte de copiii lui Dumnezeu în fața Mării Roșii și a râului Iordan. Adu-ți aminte că, atunci când ei s-au încrezut în El, Dumnezeu a făcut o cale.

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....