Articolul precedentMare-Preot
  Articolul următorUnsprezece contra unu

  Traversând Wawa Boom – partea 2

  După ce au vâslit cam douăzeci și cinci sau treizeci de stadii, văd pe Isus umblând pe mare și apropiindu-Se de corabie. Și s-au înfricoșat. Dar Isus le-a zis: „Eu sunt, nu vă temeți!” Voiau deci să-L ia în corabie. Și corabia a sosit îndată la locul spre care mergeau. (Ioan 6:19-21)

  Ajunși acolo, la stația de feribot închisă, eram acum singuri în întunericul nopții din Nicaragua. Nu erau lumini. Niciun hotel. Nu se zărea niciun om. Feribotul era undeva pe celălalt mal al râului Wawa Boom. Geamurile sparte din micul birou ne-au confirmat că eram pe cont propriu în acea noapte. „Putem încerca să ne facem comozi, pe cât posibil”, ne-a spus șoferul în timp ce parca mașina lângă râu. „Vom sta aici până la răsărit. Sau poate mai mult”, a adăugat el cu tristețe. „Tocmai ce a început ploaia. Poate râul se va umfla, așa că nu se va putea traversa în siguranță până mâine mai târziu.” Nu voiam să ne petrecem noaptea în mașină. Totuși, nu puteam dormi cu geamurile deschise din cauza țânțarilor. Ei pot transmite febra dengue și malaria – cu care am fost infectată de două ori. Ne-am rugat împreună, cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru a ajunge acasă, dar doar dacă aceasta era voia Lui. Având asigurarea că Dumnezeu era la cârmă, ne-am așezat cât am putut de confortabil în acea mașină închisă, plină de umezeală și am adormit.

  „Uite!” Strigătul plin de entuziasm al șoferului ne-a trezit brusc. Am dormit patruzeci și cinci de minute. Clipind din ochi, mă chinuiam să văd prin ploaie. Ceva se contura în fața mașinii. Arăta ca o ambarcațiune fantomă uriașă, dar, de fapt, era feribotul! Dar fără lumini. Fără echipaj. Fără sunete. Un singur om a dezlegat frânghia din față de la platforma feribotului și ne-a făcut semn să urcăm mașina pe feribot. Am mers înspre ambarcațiunea întunecată, eram singurul autovehicul de la bord. De la distanță, bărbatul (sau îngerul?) a refuzat cu mâna oferta de a plăti, lăsând în tot acest timp gluga peste ochi pentru a se feri de ploaie. Nu i-am văzut niciodată fața. Așa că în tăcere am traversat râul până pe celălalt mal. Deși aveam două camere lângă mine, nicio clipă nu m-am gândit – marcată de uimire și entuziasm – să iau una dintre ele în timp ce traversam râul. Privind înapoi, am văzut că micul birou lângă care parcaserăm încă era întunecos și stricat. Dumnezeu (care știu că era cu noi pe acel feribot!) ne-a dus înapoi la debarcader în acea noapte și am reușit să dorm în siguranță sub plasa mea de țânțari.

  Lui Îi pasă atât de mult de noi. El dorește ca noi să avem încredere că El este cu noi în „bărcile” noastre, în încercările noastre – chiar și în mijlocul pustietății! Vremurile grele cu El ne întăresc întotdeauna credința în El!

  Diana Halverson

  Ascunsă în palmele Sale
  În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...