Vine mireasa!

Mireasa, o prințesă, este glorioasă în haina ei de aur. (Psalmii 45:13, NLT)

Uneori, când am de făcut treburi de rutină, cum ar fi călcatul rufelor, îmi place să mă uit la TV; una dintre emisiunile pe care o urmăresc este „Say Yes to the Dress” („Spune DA rochiei”, n.t.). Acest program prezintă mirese care vin la un salon elegant pentru a-și alege rochia visurilor. De obicei, miresele vin însoțite de mame, domnișoare de onoare, prietene, tați, uneori chiar de viitoarele soacre, și chiar – uimitor – de mire. Nu doar miresei trebuie să îi placă rochia, ci și celor care o însoțesc. Ce mă uimește este suma pe care miresele sunt dispuse să o cheltuiască – multe mii de dolari. Se spune că cea mai scumpă rochie a costat 80 000 de dolari. Uneori, miresele vor o a doua rochie pentru petrecere! Pare că nu există limită. Au fost mirese care au avut nevoie de o rochie specială pentru nunți sub apă, pe plajă, într-o catedrală sau pentru a sări din avion.

Acest lucru mă face să îmi apreciez fiica și nora și mai mult. Nu știu cât a costat rochia lui Gelerie, pentru că nu am fost implicată în cumpărarea ei, dar știu că ea și fiul meu sunt foarte atenți cu banii. Fiica noastră, Rikki, și-a ales materialul pe care îl voia și cu totul a costat-o cu mult sub 1 000 de dolari. Nunta ei a fost în ziua de Revelion, așa că a reușit să folosească multe din decorațiunile de iarnă ale bisericii. Pentru că nu îi place tortul, la masă s-au servit rulouri cu scorțișoară și ciocolată caldă, și tuturor le-a plăcut.

Biblia ne prezintă mai multe relatări despre nunți, dar cea mai importantă dintre ele este cea care va avea loc. Am citit că în cultura din vremurile biblice, mirele și mireasa sunt logodiți, dar apoi mirele pleacă să construiască o casă. Mireasa rămâne acasă cu mama și tata. Când casa este gata, el vine să o ia și atunci are loc nunta. Vedem acest lucru și în parabola celor zece fecioare (Matei 25:1-13).

Mirele nostru a plecat să ne pregătească o casă și vine curând să Își ia mireasa – pe noi! „Să ne bucurăm, să ne înveselim. (…) Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit” (Apocalipsa 19:7).

Rochia noastră pentru acea nuntă nu ne costă nimic; chiar Isus, Mirele, a plătit totul. „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

Ardis Dick Stenbakken

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor