Un verset trist!

Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam și nevestei lui haine de piele și i-a îmbrăcat cu ele. (Geneza 3:21)

Geneza 3:21 este unul dintre cele mai triste versete din Biblie. Trist pentru că vă puteți imagina cum S-a simțit Dumnezeu când a trebuit să omoare niște făpturi nevinovate pe care le crease… pentru a-i îmbrăca pe copiii Lui? El crease toate aceste lucruri frumoase, creaturile blânde, și acum le privește în ochi și le curmă viața din cauza păcatului lui Adam și al Evei. Cu siguranță că L-a durut.

Știu că pe noi ne doare atunci când trebuie să curmăm viața animalului de companie din cauza unei boli sau a vârstei înaintate, care i-ar face viața greu de trăit. Totuși, Dumnezeu a fost dispus Să sufere pentru a-i ajuta pe Adam și pe Eva să fie îmbrăcați, după ce au păcătuit.

Cu ce erau îmbrăcați înainte de păcat? Textul din Geneza 2:25 spune: „Omul și nevasta lui erau amândoi goi și nu le era rușine.” O autoare ne spune că „perechea lipsită de păcat nu purta niciun veșmânt artificial; ei erau îmbrăcați cu un acoperământ de lumină și slavă, așa cum poartă îngerii. Atâta vreme cât au trăit în ascultare de Dumnezeu, acest acoperământ de lumină a continuat să-i înveșmânteze.” (Ellen G. White, Patriarhi și profeți, p. 45)

În altă carte, aceeași autoare ne explică: „O lumină plăcută și frumoasă, lumina lui Dumnezeu, înconjura perechea cea sfântă. Această haină de lumină era un simbol al veșmintelor lor spirituale de cerească nevinovăție. Dacă ei ar fi rămas credincioși ascultării de Dumnezeu, atunci această lumină ar fi continuat să-i cuprindă. Dar, când prin neascultare au păcătuit, ei au tăiat legătura lor cu Dumnezeu, iar lumina care-i înconjura s-a depărtat de la ei. Goi și plini de rușine, ei au încercat să înlocuiască hainele cerești, cosând laolaltă frunze de smochin, pentru a se acoperi cu ele.” (Parabolele Domnului Hristos, pp. 310–311)

Acum putem începe să înțelegem durerea pe care păcatele noastre i-a provocat-o lui Dumnezeu. Cât de recunoscători suntem pentru că El ne poartă de grijă fiecăruia dintre noi? Iată-ne aici, după mai bine de șase mii de ani de la creație și de la intrarea păcatului în lume, și atât de mult din creația lui Dumnezeu a fost folosită pentru a ne îmbrăca și a ne susține. Așteptăm cu nerăbdare ziua întoarcerii lui Isus, când vom purta acea frumoasă haină de lumină și ne va fi dată viața veșnică. Nu vor mai fi sacrificate animale pentru a ne îmbrăca. Nu vor mai muri plante din cauza păcatului.

Nu vor mai fi scrise „versete triste”. Acela va fi un moment de sărbătoare!

Peggy Curtice Harris

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video