Îngrijorată pentru nimic

Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6,7)

Nu vă îngrijorați de nimic. Nimic. Nici pentru copii, căsnicie, locul de muncă, greutate, finanțe, prietenii. O provocare destul de dificilă din partea lui Pavel, nu-i așa? În special într-o lume în care anxietatea, teama și îngrijorările sunt la culme. Ne rugăm pentru lucrurile sau pentru oamenii pentru care ne facem griji, și totuși pășim înainte neliniștiți. Unde este acea făgăduință, pacea fără egal?

Mai întâi, Pavel a scris „nu vă îngrijorați de nimic” la timpul prezent. El nu ne-a spus: „Nu-ți face griji! Fii fericită!” Provocarea lui nu este să nu ne îngrijorăm niciodată pentru nimic. Provocarea lui este să nu trăim într-o stare de anxietate. Apoi, observați cuvintele pe care le folosește Pavel când descrie cum să ajungem în această stare: rugăciune, cereri, mulțumiri, cereri. Pavel ne spunea să facem mai mult decât doar să Îi prezentăm cererile noastre lui Dumnezeu. El a scos în evidență un mod de a ne ruga care ne va aduce pacea care întrece orice cunoștință.

Rugăciune: Cuvântul evocă într-un sens a veni înaintea lui Dumnezeu plin de reverență. Închinare. Începe-ți momentele de rugăciune prin a-I aduce închinare lui Dumnezeu. Adu-ți aminte cine este El și ce a făgăduit El. Dumnezeu Tatăl. Conducătorul universului. Creatorul. El are un plan bun, ne iubește cu o iubire veșnică și niciodată nu ne va părăsi. Cereri: Asta înseamnă să vii înaintea lui Dumnezeu pentru propria inimă. Să ne predăm pe noi înșine. Voia Lui, nu a noastră. Aici este nevoie de predare și de a cere ca Duhul Său să ne umple.

Cu mulțumire: Înainte ca măcar să cerem, mulțumim. Dumnezeu nu așteaptă ca noi să fim mulțumitori pentru tot, ci în tot. Caută lucruri pentru care poți fii recunoscătoare. El îți iubește copiii mai mult decât tine. El făgăduiește că nu ne va părăsi niciodată. El dorește mai mult pentru noi decât ne-am putea imagina sau visa.

Cereri: După ce ți-ai amintit cine este Dumnezeu prin închinare, ți-ai predat inima Lui și I-ai mulțumit pentru făgăduințele și credincioșia Sa – adu-ți cererile înaintea lui Dumnezeu. Când ne rugăm așa cum ne-a provocat Pavel, perspectiva noastră se va schimba. Ne vom aminti că Dumnezeu este mai mare decât lupta. El este la cârmă. El poate gestiona totul. El nu este surprins sau luat pe nepregătite. El poate transforma total cele mai nefericite momente din viața noastră, le poate schimba în ceva frumos. Și atunci pacea lui Dumnezeu, care întrece orice înțelegere ne va păzi inima (simțămintele) și mintea (gândirea) prin Isus Hristos.

Tamyra Horst

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor