Oricum, roagă-te!

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

Rugăciunea este o armă importantă folosită de luptătorii rugăciunii. Scriptura spune că oriunde sunt adunați doi sau trei în numele lui Isus, El este în mijlocul lor. Ca un luptător al rugăciunii, eu caut frecvent persoane care să se roage cu mine. Uneori, când căutam pe cineva care să mi se alăture în rugăciune, la telefon răspundea doar mesageria. Sunt momente când telefonul sună, sună și iar sună. Alteori nu a răspuns nimeni, pentru că toți erau la mall, la o nuntă, pregăteau cina sau aveau alte preocupări. Promit să mă sune mai târziu și majoritatea o fac, dar pare că nu primesc niciun răspuns când îmi doresc să găsesc pe cineva care să se roage cu mine când am nevoie.

Tatăl nostru ceresc nu a spus niciodată că trebuie să avem cu cine să ne rugăm. El cunoaște dorințele inimii noastre înainte ca noi să apelăm la El. Noi avem linie directă spre cer. El ne-a lăsat instrucțiuni despre cum să ne rugăm personal și El ne-a oferit și un model de rugăciune (vezi Matei 6:6,9-13).

1 Samuel, capitolul 1, ne prezintă o frumoasă relatare despre Ana, a cărei dorință era să aibă un copil. Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei și i-a împlinit dorința. 1 Împărați 17:21-24 ne relatează cum Ilie s-a rugat personal. Ca rezultat al rugăciunii sale, în viața lui a fost o intervenție divină. Următorul exemplu este puțin diferit, căci este vorba de un grup de oameni care s-au rugat (Faptele apostolilor 12:12-17). Rugăciunile lor au primit răspuns, și Dumnezeu le-a împlinit cererea.

Fie că ne rugăm cu sau fără ceilalți, nu întotdeauna primim ce cerem. Un lucru pe care trebuie să ni-l amintim este că Dumnezeu știe ce este bine pentru noi. El cunoaște sfârșitul de la început. El întotdeauna ne stă la dispoziție. Ne putem ruga în genunchi, stând în picioare, pe scaun sau așezați în pat. Ne putem ruga cu glas tare sau în tăcere, nu contează. Atâta timp cât ne exercităm credința și ne rugăm cu sinceritate, Dumnezeu va răspunde rugăciunilor noastre. Joseph Scriven, compozitor de imnuri, a scris că noi adesea ne pierdem pacea și purtăm dureri inutile:

„Doar pentru că nu ducem
Totul înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune.”

Dacă nimeni nu se poate ruga cu tine astăzi, tu roagă-te oricum. Dumnezeu îți aude rugăciunea.

Cora A. Walker

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor