Contrar așteptărilor

Domnul este stânca mea, cetățuia mea, izbăvitorul meu. (2 Samuel 22:3)

După ce s-a uitat peste fișa medicală a soțului meu orb, doctorul a intrat în încăpere și s-a prezentat. L-a privit atent pe soțul meu și, foarte confuz, a spus: „Nu arătați ca o persoană gata să fie internată la azil.” Acest lucru m-a șocat. Medicul a început apoi să îi pună soțului meu o serie de întrebări. După aceea a spus că ar trebui să mai facă câteva analize CT la creier pentru a vedea dacă nu se putea face totuși ceva.

Vreau să înțelegeți că soțul meu a fost dus de urgență cu ambulanța la terapie intensivă, Secția de chirurgie. Neurochirurgul de gardă a intrat în salon și i-a spus soțului meu: „M-am uitat peste radiografiile dumneavoastră. Din cauza vârstei și a altor probleme medicale, îmi este imposibil să vă operez.” Am simțit că doctorul nu a arătat niciun gram de empatie. Am ieșit din salon plângând și întrebându-mă ce urma să facem. I-am spus fiului meu că din acel moment tatăl lui nu mai putea trăi așa!

Fiul meu, încercând să mă mângâie, a spus: „Totul va fi bine. Trebuie doar să ne încredem în Dumnezeu.” Soțul meu a rămas la terapie intensivă timp de trei zile și după aceea a fost transferat pe Secția de neurologie. Eram neliniștită, obosită și confuză. Totuși, în tot acest timp, Dumnezeu avea un plan. Apoi un neurochirurg „înger” a venit în mijlocul nostru. El a spus: „Pur și simplu nu pot să îl las pe soțul dumneavoastră în această condiție când cred că l-aș putea ajuta.” După ce s-a uitat la rezultatele CT mi le-a arătat și mie pe telefonul lui, explicând ce a văzut și ce ar putea face. L-am întrebat dacă le-ar putea explica acest lucru copiilor mei. El a vorbit cu fiii noștri. Ei au înțeles și au fost de acord cu operația. Când chirurgul a început să se pregătească pentru operație, mi-a spus: „Trebuie să aveți credință.” Cine era acest bărbat? De unde venise? Eu și chirurgul ne-am împărtășit câteva versete biblice și am vorbit despre dragostea lui Dumnezeu. Constant, el încerca să îmi întărească credința. Operația a decurs bine. Neurochirurgul a fost mulțumit de recuperarea soțului meu, deși a trebuit să rămână două săptămâni la recuperare înainte de a se putea întoarce acasă. În total am stat douăzeci și cinci de zile în spital. Când am plecat de acolo, am luat cu noi câteva echipamente medicale pe care le-am folosit doar câteva zile.

Cu inima recunoscătoare, privesc la soțul meu de treizeci și trei de ani, zâmbind, bucurându-mă de recuperarea lui remarcabilă – contrar tuturor așteptărilor. Dumnezeu a fost Stânca noastră, Vindecătorul și Medicul nostru. Dumnezeu știe ce avem nevoie și când avem nevoie chiar înainte de a cere sau gândi.

Elaine J. Johnson

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor