Iertarea care leagă

Eu voi merge înaintea ta, voi netezi drumurile muntoase. (Isaia 45:2)

Nu am fost deloc impresionată de noua profesoară. Aveam speranțe atât de mari, dar ea nu îndeplinea niciuna – cel puțin conform așteptărilor mele. Eu eram foarte ocupată și mă pregăteam pentru o funcție nouă. Fusese o perioadă de schimbări majore – emoționale, fizice și profesionale. Într-o zi, această profesoară m-a asaltat cu o pleiadă de întrebări, la unele dintre ele neavând cunoștințe pentru a putea răspunde. Vizibil enervată, am răspuns cu un ton ridicat și o față încruntată. Ea a ieșit repede din biroul meu și tot restul acelei zile m-am lăsat cuprinsă de mânie. Mai târziu, când mi-am revizuit ziua împreună cu soțul meu, m-am plâns de această profesoară.

Împotriva voii mele, Duhul Sfânt m-a mișcat să pot vedea adevărul. Am enumerat toate calitățile pozitive care m-au îndemnat să o caut pe această profesoară la început. Am fost entuziasmată și recunoscătoare să lucrez cu un educator atât de inteligent, devotat și plăcut. Când am fost promovată într-o funcție nouă, am cerut răgaz câteva luni pentru a face tranziția, astfel încât, când plecam, ea să fie sigură de responsabilitățile ei în noua funcție.

Am continuat să povestesc în timp ce soțul meu mă asculta, recunoscând că ea îmi pusese acele întrebări pentru că dorea să aibă succes în a preda un program creat de mine. Eu eram punctul ei de referință și acum (am mărturisit) mă comportam rău cu ea. Această realizare m-a pus pe gânduri! Se pare că Duhul Sfânt este mai interesat de modul în care mă comport cu ceilalți decât cum mă simt. Indiferent de motive, Domnul este neclintit în apelul Său de a pune valoare pe oameni. Căci, făcându-le rău celorlalți, eu distorsionez chipul lui Hristos, astfel încât ostilitatea înlocuiește sfințenia și conflictul alungă cooperarea – și vrăjmașul sufletelor se bucură. A trebuit să aleg o altă cale, așa că m-am rugat și am planificat împreună cu Dumnezeu în acea seară.

Ziua următoare, când prețioasa profesoară a sunat, i-am răspuns cu blândețe și am zâmbit în timp ce planificam. I-am cerut iertare recunoscând că mă comportasem urât și i-am promis că nu va mai vedea la mine acel comportament. Ea m-a iertat și mi-a mulțumit pentru că mi-am cerut iertare. Iertarea a făcut posibilă colaborarea noastră în continuare. Bunătatea lui Dumnezeu a fost ghidul nostru înainte de acest obstacol nefericit și va fi și după aceea. Prin puterea Duhului Sfânt, munca noastră Îl va descoperi pe Hristos și numele lui Dumnezeu va fi proslăvit. Am avut nevoie de Duhul Sfânt pentru a repara ce a distrus vrăjmașul: unitatea dintre copiii lui Dumnezeu și iertarea care ne leagă împreună.

Rose Joseph Thomas

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor