Întâlnire cu un străin

Căci mâna cea bună a Dumnezeului meu era peste mine. (Neemia 2:8)

Era o zi frumoasă de toamnă în Carolina de Nord. Frunzele își schimbaseră culoarea din verde-viu în galben, portocaliu și roșu-aprins. Am hotărât să stau puțin pe afară cu cei doi copii ai mei. Copiii au început de îndată să se joace cu frunzele căzute. Au strâns frunzele, le-au făcut grămezi, ca să poată sări în ele, și se cățărau în copaci. După o vreme am hotărât să merg până la cutia poștală de la capătul străzii. Copiii loveau frunzele căzute cu piciorul în timp ce mergeam. Pe trotuar, în fața noastră, a apărut un străin și a strigat la noi să ne oprim și să nu mai facem niciun pas. Nu îl mai văzusem niciodată pe acest bărbat și m-am întrebat de ce striga să ne oprim.

Carolina de Nord este cunoscută pentru varietatea mare de animale sălbatice, inclusiv pentru șarpele arămiu american. Acesta este veninos și mușcătura lui poate cauza mari probleme. Nu văzusem niciodată vreunul în curte la noi, dar băiatul prietenilor noștri fusese mușcat de unul în apropiere de casa noastră. Străinul a strigat că este un șarpe arămiu în fața noastră, dar că se va ocupa de el. Câteva clipe mai târziu, străinul a venit spre noi și ne-a spus că s-a ocupat de șarpe, putând astfel ca noi să ne continuăm drumul spre căsuța poștală.

Nu am fost pregătită să întâlnesc un șarpe arămiu pe drum în acea zi. Eram absorbită de frumusețea naturii și de timpul frumos petrecut cu copiii. Totuși, noi am fi pășit direct pe calea șarpelui care se ascundea printre frunze, camuflându-se. Deși am locuit în acea zonă de mulți ani și îi cunoșteam aproape pe toți vecinii, aceasta a fost prima și singura dată când ne-am întâlnit cu bărbatul care ne-a salvat de șarpe. Nu l-am mai văzut niciodată înainte de acea zi. Și nici după aceea. Eu și copiii suntem recunoscători că Dumnezeu a avut mâna Sa asupra noastră și a pus un străin în calea noastră pentru a ne salva de o întâlnire posibil mortală. Făgăduințele din Psalmii 91:11-14 sunt valabile pentru noi astăzi.

„Căci El va porunci îngerilor Săi

să te păzească în toate căile tale;

și ei te vor duce pe mâini…

Vei păși peste lei și peste năpârci

și vei călca peste pui de lei și peste șerpi. –

„Fiindcă Mă iubește – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi.” Și așa face!

Beatrice Tauber Prior

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video