AM STRIGAT CĂTRE DOMNUL

Răspunde-mi, când strig, Dumnezeul neprihănirii mele, scoate-mă la loc larg, când sunt la strâmtorare! Ai milă de mine, ascultă-mi rugăciunea!
Psalmii 4:1

Pleacă-Ți urechea spre mine, când strig! Ascultă-mă degrabă!
Psalmii 102:2

În urmă cu patru luni, eu și soțul meu ne-am plănuit să dăm jos un aparat de aer condiționat de la o fereastră. Fiind singură într-o zi acasă, am cântărit lucrurile și am concluzionat că îl pot da jos singură, lucru pe care îl mai făcusem în urmă cu câțiva ani. Am dat jos tot ce mai ținea aparatul la fereastră și, după aceea, l-am tras cu atenție spre marginea ferestrei. Dar, când l-am tras atât de mult, încât nu îl mai puteam împinge înapoi, mi-am dat seama că era prea greu pentru mine. Neavând niciun ajutor prin preajmă, mi-a venit „strălucita” idee de a-l lăsa să cadă singur. Apoi puteam să îl echilibrez cumva pe șold. Dar aparatul a căzut mult prea repede și s-a învârtit în cădere. Colțul din metal m-a lovit chiar în rotulă, pentru că eu nu am mai avut timp să îmi ridic piciorul pe care mă susțineam suficient de mult sau de repede.

Acum simțeam dureri îngrozitoare și îmi era teamă că îmi fracturasem rotula. Deși nu îmi amintesc să mai fi făcut acest lucru vreodată, am strigat către Domnul: „Salvează-mi genunchiul!” Mă durea atât de tare, încât nu credeam că voi putea umbla – și totuși trebuia să las aparatul de aer condiționat până pe podea. În timp ce îl lăsam jos am continuat să strig către Dumnezeu în durerea mea îngrozitoare. Când aparatul a fost așezat în siguranță pe podea, cu mare grijă m-am lăsat pe picior. În ciuda durerii puternice, puteam umbla! L-am lăudat pe Dumnezeu în timp ce puneam gheață pe genunchiul rănit. După ce am stat o vreme cu punga de gheață, durerea de la picior a scăzut în intensitate, dar nu de tot. Am observat o rană adâncă în mijlocul genunchiului, dar fără umflătură.

În cele din urmă, genunchiul meu s-a vindecat complet, fără să am nevoie de îngrijire medicală. Dumnezeu mi-a auzit strigătul și în mod miraculos mi-a salvat genunchiul. Cu adevărat aceasta a fost o minune, genunchiul meu trebuia să fie zdrobit. În această săptămână am făcut o radiografie, la cererea medicului, din cauza unei artrite și pentru care aveam nevoie de o injecție cu cortizon, și la aceasta s-a văzut că genunchiul meu nu a fost niciodată fracturat! Lăudat fie Domnul! Încă mai am o mică cicatrice de la acea rană, dar cred că Dumnezeu a lăsat-o acolo pentru a-mi aminti să nu mai fiu atât de nesăbuită în viitor. Cu adevărat Dumnezeu a fost milostiv cu mine – așa cum este cu noi toți când Îl chemăm.

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor