UNITATE, NU DEZBINARE

Când se tocește fierul și rămâne neascuțit, trebuie să-ți îndoiești puterile, de aceea la izbândă ajungi prin înțelepciune.
Eclesiastul 10:10

Umblați ca unii care aveți lumina, ca să nu vă cuprindă întunericul.
Ioan 12:35

Biserica noastră este pe moarte; totul este atât de plictisitor, a strigat Jessie.

– Nu este nimic pentru copii! s-a plâns Melvin.

– Avem nevoie de muzică pentru tineri, a mai adăugat Virginia.

– Vreau să înființez o nouă biserică, a răspuns Benny.

– Dar nu uitați, i-a avertizat Janaki, chiar și Satana a vrut să aibă o biserică a lui, astfel fiind pierduți o treime din locuitorii cerului.

Ellen White i-a sfătuit într-o ocazie pe cei din biserică „să fie foarte atenți la felul în care primesc orice concepție nouă și pe aceia care pretind că au o mare lumină. Caracterul lucrării lor pare să fie acela de a acuza și de a dărâma.”[1]

În loc să permită ca nevoile sau deficiențele bisericii să creeze dezbinare, eu sugerez ca ori de câte ori observi sau simți o nevoie, gândește-te că poate Dumnezeu te cheamă pe tine să faci acea lucrare – pentru tineri, vârstnici, familii tinere care au nevoie de ajutor cu copilașii, prezentări despre alegeri sănătoase în stilul de viață sau administrarea înțeleaptă a banilor. Dacă îți dorești o muzică mai plină de viață, oferă-te voluntar să coordonezi un cor de adulți sau copii. Învață pe altcineva cum să cânte la un instrument care ar putea îmbogăți diversele programe din biserica ta. Rămâi pozitivă, unită!

Niciodată nu ar trebui să subestimăm – sau supraestimăm – puterea răului. Da, dezbinarea este metoda numărul unu a lui Satana de a distruge biserica. El a produs o despărțire între Dumnezeu și ființele Sale create când a convins ființele cerești, împreună cu Adam și Eva, să creadă o minciună. El încă vrea să înlocuiască dragostea, bucuria și pacea dintr-o biserică cu ura, discordia și mânia.

Dar mai important, noi niciodată nu ar trebui să subestimăm puterea dragostei! Aceasta L-a făcut pe Domnul și Mântuitorul nostru să fie răstignit pe cruce pentru a ne împăca cu Dumnezeu, Tatăl nostru. Dragostea oferă putere slujirii noastre pentru Dumnezeu și omenire atunci când lucrăm în unitate cu ceilalți, alungând răul și dezbinarea. Dragostea unește!

 

[1] Ellen G. White, Solii alese, cartea 2, p. 69.

Ascunsă în palmele Sale
Ascunsă în palmele Sale
În „Ascunsă în palmele Sale”, fiicele lui Dumnezeu din zilele noastre își relatează istoriile despre modul în care au respins minciunile vrăjmașului. Minciuni precum „Dumnezeu te-a părăsit, lăsându-te fără apărare, singură și fără speranță”. Pline de încredere, ele își împărtășesc experiența personală despre modul în care „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8). Ele vorbesc despre har, despre perseverență și despre noi începuturi. Ele vorbesc despre ce înseamnă să fii... „Ascunsă în palmele Sale”.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor