Cu toate acestea, voi n-aţi avut încredere în Domnul, Dumnezeul vostru, care mergea înaintea voastră pe drum, ca să vă caute un loc de poposire: noaptea într-un foc, ca să vă arate drumul pe care trebuia să mergeţi, şi ziua într-un nor.
Deuteronomul 1:32,33
Știu că dragostea pentru copiii mei mă face să pun nevoile lor înaintea nevoilor mele în mod instinctiv, dar acest lucru nu este întotdeauna înțelept. Gândiți-vă la instrucțiunile de siguranță în timpul zborului pe care le primim înainte de decolare. În cazul unei urgențe suntem sfătuiți să ne punem întâi masca noastră de oxigen înainte de a ajuta minorii sau pe oricine altcineva. Acestea sunt instrucțiuni practice, pentru că noi putem oferi ajutorul optim atunci când și noi funcționăm optim. Viața noastră pe pământ este adesea descrisă ca o călătorie, iar noi ne numim peregrini într-o țară străină. Dacă aceste expresii figurative sunt adevărate, este numai potrivit să urmăm instrucțiunile de siguranță în călătorie. Egoismul este uneori bun. Trebuie să învățăm să punem deoparte timp personal pentru noi înșine și să încetăm să mai punem mereu nevoile celorlalți înaintea nevoilor noastre. Trebuie să găsim timp pentru odihnă, recreere, refacere spirituală și să practicăm obiceiuri sănătoase de stil de viață care ne vor crește calitatea vieții. Când suntem la cel mai bun nivel al nostru, putem oferi cel mai înalt nivel de atenție celor dragi ai noștri.
Același principiu se poate aplica și vieților noastre spirituale. Dumnezeu ne-a trimis să predicăm și să învățăm despre vestea bună a mântuirii. Această misiune poate fi îndeplinită mai eficient atunci când suntem sănătoși. Așadar, lucrarea misionară eficientă este legată în mod intrinsec de obiceiuri sănătoase. Întorcându-ne la analogia mea cu masca de oxigen, la fel cum este critic să ne punem întâi propria mască de oxigen, tot așa este vital să ne hrănim zilnic cu pâinea vieții. „Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte” (Proverbele 12:25). Când suntem umpluți de cuvintele lui Dumnezeu, devenim mai puțin neliniștiți și, în mod natural, vom avea mai multe lucruri de împărtășit. Studiul zilnic al Bibliei este începutul dezvoltării unei relații cu Dumnezeu. În cele din urmă, nu lăsa ca anxietatea ta cu privire la lunga listă cu lucruri de făcut să îți fure odihna bună de noapte. „Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge un cot la lungimea vieţii lui? Deci, dacă nu puteţi face nici cel mai mic lucru, pentru ce vă mai îngrijoraţi de celelalte?” (Luca 12:25,26). În loc să te îngrijorezi, roagă-te și lasă ca pacea perfectă a lui Dumnezeu să locuiască în tine. Dumnezeu Își dorește să avem succes, și are în minte o țintă eternă. Permite-I Duhului Sfânt să te călăuzească. Lasă-L pe El să te înzestreze.
autor: Jodian Scott-Banton