OAMENI ATOTȘTIUTORI

Nu te socoti singur înțelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău!
Proverbele 3:7

Oamenii atotștiutori sunt hipnotizanți. Fie că vă dați seama sau nu, cunoașteți deja câțiva dintre ei. Îi întâlnim în diverse locuri și în diferite momente din viața noastră. Dăm peste ei ca personaje în poveștile biblice, în cărți, la radio sau în programe de televiziune. Mediile sociale sunt pline de ei. Îi putem găsi la școală, la biserică, în restaurante, pe autostrăzi și chiar în casele noastre. Deși pot face viața palpitantă pentru toată lumea, un lucru știm sigur – nu vrem niciodată să devenim unul dintre ei.

Trebuie să ne rugăm cu seriozitate pentru a evita să devenim o persoană care le știe pe toate. Tatăl nostru nu ne-a proiectat să le știm pe toate sau să îi facem pe toți să se simtă nefericiți amintindu-le cât de deștepți suntem. Niciunul dintre noi nu-și poate permite să creadă că știe totul, când de fapt există un singur Creator minunat care știe cu adevărat totul, de la început până la sfârșit.

În momentul în care începem să credem că știm ce este cel mai bine în orice situație, începem să ne îndepărtăm de sfatul înțelept al lui Dumnezeu. Amintiți-vă că menținerea unei atitudini de atotștiutor este ceea ce l-a făcut pe Lucifer să fie dat afară din Cer. Dumnezeu ne învață în Cele Zece Porunci ale Sale că El nu acceptă locul doi în inimile noastre. Atunci când ne mândrim, ne ridicăm deasupra lui Dumnezeu în gândirea noastră. Trebuie să rezistăm mândriei personale și să ne încredem întotdeauna doar în înțelepciunea lui Dumnezeu. 

Câteva cuvinte de la cel mai înțelept om care a trăit vreodată: „Nu te socoti singur înțelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău!” (Proverbele 3:7). Mândria, care se găsește în inima lui Satana, a fost cea care l-a doborât în cele din urmă. Să nu-i urmăm exemplul și să nu devenim aroganți sau să avem o estimare exagerată a propriei noastre opinii. Din nou din Solomon: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările” (Proverbele 3:5,6).

Doamne, ajută-ne să ne sprijinim mereu pe Tine și să nu urmăm calea gândurilor noastre. Niciodată nu vom ști mai mult decât Tine și nici nu vom ști ce este mai bine pentru viața noastră. De aceea, ajută-ne să ne încredem întotdeauna în Tine și să acordăm atenție sfaturilor Tale înțelepte. În Numele lui Isus, amin!

autor: Yvonne E. Ealey

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video