SINGURĂ ÎN NOAPTE

Da, Tu ești lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu.
2 Samuel 22:29

Eu și soțul meu am ajuns la spital la ora 6:00 dimineața. Operația de înlocuire a articulației genunchiului meu era programată câteva ore mai târziu. Știam că va fi un calvar, dar, după ce am îndurat mai mulți ani dureri care m-au împiedicat să fac drumeții împreună cu soțul meu, un lucru care ne plăcea amândurora, eram pregătită să fac acest pas. Am trecut prin operație și postoperator fără complicații. Cu ajutorul analgezicelor, m-am simțit suficient de confortabil pentru a-i spune soțului meu să plece acasă pentru o zi. „Ești obosit”, i-am spus, „du-te acasă și odihnește-te! Voi fi bine.”

Am dormit liniștită până când efectul medicamentelor a trecut. Gemând de durere, am apăsat butonul de apelare și am așteptat. Și am așteptat. Era ora 2:00 a.m., iar spitalul părea sinistru de întunecat și de tăcut. De ce nu răspundea asistenta? Oare își părăsise postul? Mă durea fizic, dar senzația de singurătate totală era mai înspăimântătoare decât durerea. De ce i-am spus lui Rich să meargă acasă? Aveam nevoie de el! Aveam nevoie de ajutor! Unde era toată lumea? Mă simțeam abandonată – chiar și de Dumnezeu. 

După un timp care mie mi s-a părut lung, a sosit asistenta și a adăugat medicamentele necesare în perfuzia mea. Mi-a fost greu să-mi ascund supărarea, dar ea m-a asigurat cu calm că mă voi simți mai bine în curând. Jumătate de oră mai târziu, am adormit din nou.

A doua zi mi-am dat seama că întârzierea asistentei nu fusese atât de lungă pe cât părea la momentul respectiv. Spitalul era plin. Fără îndoială că avea un motiv pentru care nu a răspuns imediat.

Acel incident mi-a amintit de momentele în care am fost nerăbdătoare când Dumnezeu nu mi-a răspuns imediat la rugăciuni sau nu a răspuns așa cum credeam eu că ar trebui să o facă. Și El trebuie să aibă motivele Sale pentru a nu răspunde. Nu știu întotdeauna care sunt acestea, dar, în timp, de obicei ajung să văd că El avea un plan care era mai bun decât cel pe care îl aveam eu.

Domnul este mereu conștient de nevoile noastre și lucrează mereu în favoarea noastră. Chiar și atunci când nu simțim prezența Lui, El este cu noi. El este cu noi atât ziua, cât și în mijlocul nopții. Scriptura ne spune: „Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” (Matei 28:20). Și nici măcar nu trebuie să apăsăm un buton de apelare pentru a-I atrage atenția!

autor: Diana L. Walters

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video