NE-AM RĂSTURNAT DE ȘAPTE ORI (II)

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.
Psalmii 91:11

Sora mea mai mică a strigat panicată: „Isuse! Isuse! Isuse!” Fără ca eu să știu, ea își ținuse ochii deschiși în timp ce mașina se răsturnase și văzuse totul în timp ce ricoșam și ne răsturnam dintr-o parte în alta. De pe locul meu de odihnă, am putut să o liniștesc și să o asigur: „Vom fi bine, Shelby. Ține-te bine! Vom fi bine.” Mașina a aterizat în cele din urmă în poziție verticală pe patru anvelope, acum dezumflate. Stăteam în poziție verticală, dar m-am uitat și am văzut ceea ce am presupus că era fum ieșind din motor. Am spus: „Iese fum, trebuie să ieșim acum!” Am încercat să deschid ușa și, deși am împins-o cu putere, nu s-a mișcat. Am verificat încuietoarea, dar tot nu am putut deschide ușa. I-am repetat lui Shelby că trebuia să ieșim. I-am spus să deschidă ușa ei. Îi era frică să iasă, deoarece nu era sigură unde ne aflam.

Cu toate acestea, printr-o mică deschizătură între airbaguri, Dumnezeu mi-a permis să văd o fărâmă de iarbă și o fărâmă de asfalt. Am strigat la Shelby pentru a-i atrage atenția: „Deschide ușa!” A făcut-o, iar eu am întins mâna și am împins-o afară. În mod uimitor, miraculos, Shelby a spus mai târziu că o mână de bărbat s-a întins și a apucat-o de mână, ghidând-o afară pe zona cu iarbă din mijlocul autostrăzii. Și acolo am rămas, cântând laude în semn de recunoștință față de Dumnezeul care ne-a ținut în viață. Nu muriserăm. Câteva momente mai târziu, un străin m-a ținut în brațe pentru că nu mă puteam ține în picioare cu propriile puteri. Mi-a spus în mod repetat: „Sprijină-te pe mine, te țin eu!”

Un alt străin a îngenuncheat lângă sora mea și a ținut-o pe brațe. Încă un străin a întrebat dacă se poate ruga pentru noi și, bineînțeles, am strigat: „Da!” Un tehnician medical de urgență care nu era de serviciu a trecut pe acolo și a putut să ne verifice starea. În curând a sosit poliția și a întrebat despre accident. Bărbatul care mă ajutase să mă ridic era șofer de camion și fusese martor la tot ce se întâmplase. I-a spus ofițerului că a numărat de câte ori s-a răsturnat mașina noastră.

– De câte ori? a întrebat polițistul.

– De șapte, a spus el. Am numărat șapte răsturnări.

Isus le-a spus îngerilor Săi să aibă grijă de noi și să ne țină în siguranță, fără îndoială! Indiferent de pericolele cu care ne confruntăm în această viață, când ne punem încrederea în El, ne vom găsi odihna în El!         

autor: Sylvia Jackson Wilson

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video