CÂND DUMNEZEU MI-A MĂRIT CREDINȚA

Deci, fiindcă suntem socotiți neprihăniți prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.
Romani 5:1

Fiica mea, Haley, și-a cumpărat recent o mașină nouă. Trecuseră cinci ani de când a absolvit facultatea și, în sfârșit, a decis că obținerea unui împrumut nu era o idee rea. Plănuia să vândă sau să dea la schimb vechiul ei Mercury Sable din 2000. Cu toate acestea, reprezentanța nu a vrut să-i dea cât credea ea că valorează mașina. O avea de când era în clasa a zecea. A folosit-o în timpul facultății, conducând de multe ori din Arkansas până în Texas. A fost o mașină de încredere. Când colegii ei spuneau lucruri de genul: „Oh, hei, ai o mașină de pe vremea bunici tale!”, ea zâmbea și spunea: „Da, dar totuși am o mașină.”

Ea a decis să-i vândă mașina decanului adjunct de la Academie. Mechee avea nevoie de un vehicul, iar Haley i-a făcut o ofertă bună. S-a ocupat de asigurarea ei și de înmatricularea mașinii, iar noi am crezut că totul a fost rezolvat. Apoi, cu câteva zile în urmă, Mechee mi-a spus: „Cei de la DMV m-au sunat să-mi spună că actul de proprietate pe care mi l-ai dat era cel anterior. Mi-au spus că trebuie să ai un al doilea act de proprietate și că acela este cel de care au nevoie.” Apoi mi-am amintit. Haley își pierduse titlul de proprietate, iar nouă ni se eliberase un al doilea. I-am spus lui Mechee că voi căuta din nou actul corect.

Păstrez toate actele noastre într-un mic seif rezistent la foc. L-am căutat cu atenție și nu am putut găsi actul de la Mercury. I-am spus lui Mechee să sune la DMV și să afle ce trebuie să facem. I-au spus că va trebui să solicităm un nou act de proprietate, să i-l dăm, iar după ce îl va avea va trebui să îl trimită la DMV și ei îi vor elibera titlul de proprietate pe numele lui. Am fost devastați. Mechee plănuia să se întoarcă acasă în două săptămâni. Acasă era New York. Avea nevoie de act acum!

„Dumnezeu știe unde este acel act”, a spus ea. „Să ne rugăm și să vedem ce poate face El pentru a ne ajuta să îl găsim!” Ea a rostit o rugăciune minunată, spunându-I lui Dumnezeu că știam că El nu vrea să pierdem nici timp, nici bani, și rugându-L să o ajute pe Charlotte să îl găsească. M-am dus din nou la seif, apoi, de nicăieri, am văzut un plic pe care scria Mercury Sable Title. Am deschis plicul, și acolo era – chiar în mâinile mele. Chiar cel de care aveam nevoie. Dumnezeu ne-a binecuvântat și mi-a mărit credința. El este atât de bun!

autor: Charlotte A. Robinson

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video