CRISTALIN

Nu judecați după înfățișare, ci judecați după dreptate.
Ioan 7:24

Ce sunt pietrele acelea mari și urâte, gri, pe care le țineți în mână? a întrebat Beth.

– Sunt geode, a răspuns Sujatha.

– Uau, chiar arată interesant, aproape ca un creier uman! a exclamat Beth.

– Geodele arată ca niște roci obișnuite. Ele apar în mai multe dimensiuni, unele pot avea sub un centimetru, iar altele pot fi mari de câțiva metri. Sunt roci subsferice care au o cavitate interioară căptușită cu o culoare. Din exterior, cele mai multe geode arată ca niște roci obișnuite, dar când sunt deschise, frumusețea lor este uluitoare. În interior veți găsi cristale precum cuarț, opal, siliciu albastru, rodocrosit roz, agat alb și cenușiu, a explicat Sujatha în timp ce spărgea cu entuziasm roca și scotea la lumină căptușeala interioară.

– Uau! Sunt surprinsă cât de frumos este în interior! Nu m-aș fi gândit niciodată că pot fi atât de frumoase în interior! a spus Beth.

Sujatha a chicotit:

– Acum un minut ai spus că aceste pietre sunt urâte pentru că le-ai văzut doar pe dinafară, dar după ce ai văzut interiorul, ți-ai schimbat părerea.

Când a trăit pe pământ, Isus a ales să petreacă timp cu păcătoșii urâți și de neiubit. El a mâncat cu păcătoșii (Luca 15:2), prietenii Săi erau bețivi și vameși (Luca 7:34), a lăsat o femeie păcătoasă să-I ungă picioarele (Luca 7:36-50), le-a cerut unor pescari murdari să fie ucenicii Săi (Matei 4:19), S-a atins de oameni nesănătoși și urâți, acoperiți de lepră (Matei 8:3).

Isus a venit să-i caute și să-i salveze pe cei pierduți (Luca 19:10). El ne vede așa cum suntem și ne vede potențialul pe măsură ce facem alegeri corecte și ne întoarcem inimile către El. Slavă Domnului, Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos Se uită la inima noastră, și nu la aspectul nostru exterior (1 Samuel 16:7)!

Așadar, surorile mele „geode” în Hristos, chiar dacă mulți vă vor judeca după aspectul vostru exterior, chiar dacă mulți vă vor dezamăgi, ochii lui Dumnezeu nu vor rata nici măcar un singur cristal. Indiferent cum arătăm în exterior, Dumnezeu poate vedea cu o claritate de cristal ceea ce se află în interiorul nostru. Dragostea Lui pentru noi nu se va sfârși niciodată. El ne-a creat, a murit pentru noi și, în curând, Se va întoarce să ne ia cu El. 

autor: Suhana Chikatla

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor