TRANDAFIRI DE IERTARE

Iertați, și vi se va ierta.
Luca 6:37

Am zâmbit când am văzut un tufiș de trandafiri proaspăt plantat lângă biserică. Dar nu toată lumea era fericită de asta. „Oamenii nu pot face ce vor pe proprietatea bisericii fără o aprobare corespunzătoare”, a remarcat cineva.

Predica din acea zi a pus accentul pe unitatea bisericii. Pastorul a început prin a citi: „Stăruiți în dragostea frățească” (Evrei 13:1). Referindu-se la vulpile mici care strică via (Cântarea cântărilor 2:15), el a îndemnat familia bisericii să se străduiască să obțină biruința asupra diferențelor de opinie minore. Ar putea trandafirii să inspire unitatea și iertarea?

Pe timp de vară, parfumul trandafirului umplea atmosfera, insuflând un spirit mai dulce între membri. Toamna, frunzele au căzut, iar vântul rece a răcit aerul. Mulți oameni suspinau că trandafirii vor dispărea în curând. Dar ei au continuat să înflorească până în decembrie. Aproape de sfârșitul anului, o ninsoare abundentă a făcut ca serviciile bisericii să fie anulate. Imediat după aceea, o furtună de gheață a doborât liniile electrice locale, ceea ce ne-a împiedicat să redeschidem. Ce se întâmplase cu trandafirii?

În ianuarie, o ușoară tendință de încălzire a adus un dezgheț parțial, iar serviciile religioase au fost reluate. Cizmele mele scârțâiau prin noroiul de pe aleea care ducea spre biserică. Am aruncat o privire spre tufa de trandafiri, acum goală. Apoi, ceva roz mi-a atras atenția. Curioasă, am scormonit printre cioburile de gheață topită pentru a recupera o petală de trandafir! Cât de extraordinar, m-am gândit în timp ce țineam în mână petala umedă și neatinsă.

Câțiva ani mai târziu, o criză relațională mi-a lăsat sufletul rece și amar. Într-o zi, fiul meu mi-a trimis o fotografie pe care o făcuse cu o singură petală de bujor așezată pe o catifea neagră. Petala roz satinat din fotografie mi-a amintit de petala de trandafir pe care o găsisem conservată în gheață.

În acel moment, mi L-am imaginat pe Isus în mare agonie pe cruce, rugându-Se: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac” (Luca 23:34). Dragostea inegalabilă a lui Isus mi-a dezghețat inima înghețată. Și eu aveam nevoie de iertare. Deși trebuia să se întâmple cu mult timp în urmă, iertarea și cererea de iertare m-au eliberat de durerea mâniei și a amărăciunii. Când îi iertăm pe alții, Isus, Trandafirul din Saron, ne infuzează inimile cu parfumul iubirii Sale!

autor: Jeanne B. Woolsey

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video