DARUL PROBLEMELOR

Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, pentru ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic.
Iacov 1:2-4

În adolescență nu-mi puteam suferi deloc mama. M-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu să facă ceva pentru a repara relația noastră distrusă – și când spun că El lucrează pe căi misterioase, El chiar lucrează. Cu câțiva ani în urmă, tatăl meu iubit a murit de cancer. Prietenii mei nu mă susțineau, notele mele nu erau la înălțime, sănătatea mea era în declin, iar un băiat mi-a frânt inima – toate în același timp. Am simțit că tot ceea ce putea merge prost pentru un adolescent deja mersese în viața mea. Știu că este drastic să cred că Dumnezeu a permis ca tatăl meu să moară pentru ca eu și mama mea să fim forțate să ne reconstruim relația, dar cred că așa a făcut. Dumnezeu vrea să ne salveze, să ne purifice și să ne modeleze după chipul și asemănarea Lui iubitoare. În timpul acestei perioade foarte dificile, eu și mama mea am învățat să ne sprijinim și să ne iertăm reciproc. Mi-am dat seama cine erau prietenii mei adevărați, mi-am supus sănătatea lui Dumnezeu, am studiat și mai mult și m-am concentrat pe relația mea cu Isus. Dragostea mea pentru marele Medic nu s-a diminuat atunci când a ales să nu-l vindece pe tatăl meu – dimpotrivă, a crescut.

De aceea putem învăța să-L lăudăm în ciuda problemelor noastre. Ele sunt adesea un dar. Fără încercări și necazuri, nu am putea să ne exercităm dependența de Dumnezeu, nu am putea vedea clar cât de slabi și de neputincioși suntem fără El. Este minunat să știm că, atunci când atingem punctul cel mai de jos al căderii noastre, Isus va fi Stânca pe care vom sta în picioare. Ne așteptăm ca Dumnezeu să ne rezolve în mod miraculos problemele, dar, sora mea, dacă pe asta ne concentrăm, pierdem esențialul. El vrea ca noi să învățăm din experiențele prin care trecem și prin care creștem. El vrea ca, în astfel de momente, credința noastră să reziste la testul focului. El vrea ca noi să depindem zilnic de El, fără nicio teamă pentru viitor.

Chiar dacă uneori avem impresia că nu există nicio ieșire, Tatăl nostru are o mie de căi. Nu avem nevoie decât de El. Soră dragă, ai speranță că atunci când suntem la pământ, El este Stânca pe care putem sta!       

autor: Kelsey Dawn Negre

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor