VREI SĂ SPUI CĂ AI DE GÂND SĂ-L HRĂNEȘTI?

Voi însă nu sunteți pământești, ci duhovnicești, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
Romani 8:9

Ploaia continua să răpăie afară, iar familia noastră de patru persoane rămăsese prea mult timp închisă împreună. Nu-mi amintesc problema care a provocat-o, dar altercația cu soțul meu s-a terminat prost pentru el, și toată lumea din familie știa asta. Copiii și cu mine eram supărați și, ca să mai adăugăm la tristețea noastră, eram cu toții flămânzi, un factor probabil în dezavantajul nostru. Într-o gospodărie cu copii mici, cel mai bine este să nu se amâne cina, așa că m-am îndreptat spre frigider.

– Iubito, vrei să pui tu masa? am întrebat-o pe fiica mea.

– Pentru câți, mamă? a întrebat timid.

– Patru, bineînțeles, am mormăit eu nefericită.

A fost o pauză, apoi:

– Vrei să spui că ai de gând să-i dai să mănânce?

– Da, bineînțeles, am asigurat-o.

Și așa a început vindecarea micii noastre altercații.

Astăzi mă gândesc cu amuzament la acel moment, recunoscătoare că am ales să-i dau să mănânce și să-l iert pe dragul meu soț, așa cum a făcut și el pentru mine de nenumărate ori. Cu toții avem nevoie de iertare, nu-i așa?

Romani 8 pune în contrast viața în trup și viața în Duhul Sfânt. Ce duh îmi controlează viața? Când Duhul Sfânt trăiește în noi, El ne dă puterea de a alege dragostea și iertarea, chiar și atunci când nu este convenabil, pentru că așa este Dumnezeu. Din păcate, deși vreau să aparțin lui Hristos, viața mea nu arată întotdeauna acest lucru.

Pe măsură ce Romani 8 se desfășoară, vedem întreaga Divinitate, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, toți aliați de partea noastră, lucrând pentru mântuirea noastră. Pavel ne asigură că, dacă am auzit chemarea lui Dumnezeu, am fost hotărâți „mai dinainte” să fim „asemenea chipului Fiului Său” (Romani 8:29). El ne-a chemat, ne-a socotit neprihăniți și ne-a proslăvit (v. 30). Este un lucru dus la bun sfârșit.

În acest mare conflict, „Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite” (v. 26). „El, care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți” (v. 32). Iar „Hristos… stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi” (v. 34). „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (v. 31). Duh al lui Hristos, Te rog să trăiești astăzi în mine!

autor: Rhonda Huffaker Bolton

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor