SPĂLAȚI

Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru.
1 Corinteni 6:11

Trăind într-o epocă a comunicării prin rețelele de socializare, ne-am obișnuit ca oamenii să acumuleze „like-uri” pe paginile lor de socializare. În funcție de motivele persoanei care face postarea, multele „like-uri” pot fi un lucru bun, dar și rău. Cum vom ști care dintre situații este? Trebuie să ne examinăm mereu umblarea noastră cu Dumnezeu și să determinăm dacă mergem pe urmele lui Hristos sau ne îndepărtăm de El.

Chiar și în vremurile biblice, creștinii colectau „like-uri”. Faptele apostolilor capitolul 15 povestește cum frații evrei se credeau superiori neamurilor pentru că susțineau cu pioșenie multe restricții și ceremonii pe care tradiția le impusese înainte de moartea lui Hristos pe cruce. Acum, când neamurile L-au acceptat pe Hristos după moartea Sa, nu mai era nevoie să respecte legile ceremoniale. Dumnezeu a acceptat jertfa Fiului Său pentru păcatele noastre. Hristos prețuiește o relație credincioasă și adevărată cu copiii Săi. El îi acceptă astăzi pe sfinții credincioși la fel de mult ca și pe aceia care au trăit cu mulți ani în urmă. 

Cu toții suntem lipsiți de slava lui Dumnezeu și păcătuim, într-un fel sau altul, dar nu trebuie să cedăm tentației de a-i judeca pe alții. Și, cu siguranță, nu trebuie să vorbim sus și tare și să ne comparăm diferențele, așa cum făceau creștinii evrei din vechime. De ce? Pentru că asta ar fi o bârfă și, bârfind, am comite un dublu păcat. Judecata aparține doar lui Dumnezeu. Amintiți-vă că toată neprihănirea noastră este ca niște zdrențe murdare. Singurul suficient de curat pentru a ne judeca pe oricare dintre noi este Isus.

În Hristos am fost îndreptățiți și fie ca fiecare dintre noi să realizeze că dragostea Lui nu cunoaște limite umane. Ne punem încrederea în Isus Hristos că vom fi iertați și sfințiți prin Numele Său sfânt. Cu o mărturisire adevărată către Dumnezeu și cu întoarcere de la păcat, chiar și cele mai grave păcate pot fi spălate. Ce binecuvântare!

Îți mulțumim, Doamne, că iertarea Ta se extinde dincolo de înțelegerea noastră umană! Sângele Fiului Tău a spălat și a acoperit toate păcatele noastre. Aleluia! Fie ca viețile noastre să onoreze tot ceea ce ai făcut Tu pentru noi. În Numele lui Isus, amin!

autor: Yvonne E. Ealey

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video