ABANDON (II)

Dacă iertați oamenilor greșelile lor, și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre.
Matei 6:14

După terminarea cursului de șase luni, instructorul nostru ne-a încurajat să ne invităm toți membrii familiei și prietenii apropiați la absolvire, unde le‑am împărtășit poveștile noastre pentru prima dată. După absolvire, mai mulți dintre ei au spus cât de binecuvântați și de recunoscători au fost să audă mărturiile noastre. Mai mulți au dorit să urmeze cursul.

Deși absolvirea trecuse, mai aveam încă o misiune importantă. Trebuia să îi sun pe toți cei direct implicați în abandonul meu, să le spun ce simt și să îi iert. Acesta a fost cel mai dificil lucru pe care a trebuit să îl fac vreodată. Timp de mai multe nopți până la ziua cea mare, amintirile din copilărie m-au bântuit. Aveam nevoie să mă eliberez în sfârșit, pe deplin, de ele.

Nu a fost o coincidență când am dat peste un program online al tineretului adventist ținut la biserica din campusul Universității Adventiste din Caraibele de Sud. Am fost martoră la deschiderea cu care un participant a povestit despre nevoia sa de a-și ierta mama care îl abandonase. A fost atât de sfâșietor, dar în același timp emoționant, încât i-am trimis imediat un mesaj și i-am împărtășit faptul că eram pe cale să fac același lucru cu familia mea. L-am rugat să se roage pentru mine și a fost de acord.

Cu o noapte înainte de ziua cea mare, mi-am scris discursurile de iertare și I-am cerut lui Dumnezeu, încă o dată, să-mi dea curaj. Soțul meu plecase la serviciu în acea zi, așa că eram doar eu și Dumnezeu. Pe măsură ce fiecare membru al familiei venea la mine, am citit discursurile mele și l-am asigurat că, deși mă rănise fără să știe în timpul celui mai întunecat moment din viața mea, îl iertasem.

Reînvierea acestor amintiri triste a fost atât de dificilă pentru noi toți, dar, în cele din urmă, au simțit dragostea și iertarea mea, iar acest lucru a fost ceea ce a contat cel mai mult. Am ascultat versiunea lor, iar trauma mea a fost vindecată. În final, le-am spus cât de mult am apreciat că i-am avut în viața mea și cât de mult i-am iubit.

Astăzi, te încurajez să cauți pacea! S-ar putea să ai pe cineva de iertat sau să ai nevoie să fii iertat. Oricare ar fi povestea ta, permite-I Duhului Sfânt să te elibereze. Dacă Isus a ales să-i ierte pe cei care L-au bătut în cuie pe cruce, atunci și noi, prin puterea Lui, putem alege să iertăm.

autor: Raevae Isaac

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor