LECȚII DE LA O LIBELULĂ

Dar El știe ce cale am urmat; și, dacă m-ar încerca, aș ieși curat ca aurul. 
Iov 23:10

Într-o zi, cu câțiva ani în urmă, stăteam în mașină, așteptând ca familia mea să iasă de la o întâlnire. În timp ce așteptam, o libelulă a apărut de nicăieri. O clipă a plutit deasupra geamului mașinii, chiar în fața mea, apoi a dispărut! Am încercat să văd unde se dusese, dar m-am pierdut în urmărirea traiectoriei sale de zbor.

În timp ce stăteam în liniște și priveam în jur, L-am auzit pe Dumnezeu șoptindu-mi: „Ești ca libelula”. Ce compliment! Adică, cine ar refuza acei ochi mari și bulbucați și acele aripi ciudate? Cât de măgulitor!

Am privit libelula cum săgeta înainte și înapoi, dispărând, apoi reapărând pentru a dispărea din nou. „Doamne”, am întrebat, „de ce este atât de imprevizibilă calea libelulei?” Răspunsul Lui a fost simplu. „Pentru a o proteja.”

În acel moment m-am gândit la propria mea călătorie în viață. Am văzut o încâlceală de succese și eșecuri, opriri și porniri, progrese și eșecuri, momente pe care să le afișez cu mândrie, iar alteori să le ascund în liniște, rugându-mă și sperând că nimeni nu le va descoperi. Cu toate acestea, în toate zborurile și zbaterile mele, am văzut, de asemenea, o consecvență în a observa mâna lui Dumnezeu, în a avea încredere în planul lui Dumnezeu și în a asculta de directivele Sale, indiferent cât de derutant ar fi pentru privitor. Atunci am înțeles. Dumnezeu m-a protejat tot timpul!

Ce vezi când te uiți la calea ta? Te agăți de momentele de mândrie, dar îți este rușine de momentele în care te-ai împiedicat și toată lumea a văzut? Te ascunzi pentru că te temi de mai multe momente ca acela și nu poți suporta să vezi cum încă o persoană își bate joc? Dacă da, nu ești singură, dar hai să învățăm de la libelulă! Hai să avem încredere în drumul pe care mergem! Te asigur că drumul tău este sigur.

Nu cu mult timp în urmă, oamenii de știință au descoperit că libelulele călătoresc mii de kilometri de-a lungul oceanului. Imaginați-vă asta! O insectă, care nu pare să zboare niciodată în linie dreaptă, traversând un ocean! Deci, care este lecția? Nu neglija niciodată călătoria ta, dealurile și văile, suișurile și coborâșurile. Ai încredere în Creator! El îți cunoaște calea mai bine decât o vei cunoaște tu vreodată și, te asigur, El te va duce la destinația finală în siguranță.

autor: LaKeisha Williams

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video