AVEȚI ÎNCREDERE ÎN CĂPITAN!

Cine este Acesta de poruncește chiar și vânturilor și apei și-L ascultă?
Luca 8:25

În timpul unei vacanțe în regiunea lacurilor finlandeze, am luat prânzul pe un vechi vapor cu aburi. Nava noastră fusese construită în 1905 și folosită ca un important mijloc de transport pentru populația împrăștiată pe numeroasele insule și sate de pe malul lacului, într-o perioadă în care rețeaua rutieră nu era bine dezvoltată. Oamenii se deplasau cu vaporul de la un oraș la altul. Nava transporta, de asemenea, mărfuri. În prezent, unele dintre aceste nave au fost restaurate și sunt folosite ca atracție turistică în fiecare vară.

Ne rezervaserăm o masă delicioasă la bufet și ne-am bucurat de mâncare în timp ce priveam pe fereastră cum vasul naviga prin strâmtorile înguste și în jurul insulelor. Mai târziu, am mers pe punte pentru a ne bucura de peisaj. Am văzut apă albastră, păduri verzi care acopereau pământul și cerul albastru cu nori albi și frumoși. Am trecut pe lângă căsuțe de vară ascunse în spatele copacilor și mici saune construite pe malul apei. Am văzut cartiere noi cu apartamente de lux pe malul lacului, din care ocupanții făceau efectiv doar un pas până la iahturile lor cu motor.

Când am privit cerul, am observat că soarele strălucea pe o parte, în timp ce pe cealaltă parte, nori negri acopereau orizontul. La jumătatea croazierei noastre, nava s-a întors spre destinația noastră și a trecut chiar prin mijlocul unei furtuni cu ploi abundente. Toți pasagerii de pe punte au intrat pentru a se adăposti înăuntru până la terminarea furtunii. Am avut încredere în căpitanul nostru că va conduce nava în siguranță. Nava și-a continuat drumul în ciuda ploii și a tunetelor și, după un timp, a lăsat în urmă zona întunecată. Când am ajuns în siguranță în port, soarele strălucea din nou.

La fel ca această navă, trecem prin multe și variate tipuri de vreme în viață. Uneori soarele strălucește puternic și totul este bine. Ne bucurăm de lucrurile bune și frumoase pe care le vedem și le trăim. Dar apoi apar nori negri. Trebuie să căutăm adăpost de furtunile amenințătoare. Nu avem control asupra elementelor. Singura noastră opțiune este să ne găsim acolo unde putem fi acoperiți și protejați de grija plină de dragoste a Căpitanului nostru, Isus Hristos. El ne va duce în siguranță la destinație. El poate liniști furtunile din viața noastră, așa cum a liniștit furtuna de pe Marea Galileei. Iar când vom ajunge la destinație, cerul va fi luminat de strălucirea Fiului Neprihănirii!

autor: Hannele Ottschofski

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video