GUSTĂ ȘI VEZI!

Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!
Psalmii 34:8

Ce gust ar avea un mango dacă nu am avea papile gustative? Probabil că ar fi ca o hârtie maro udă sau ca un burete umed. Nu foarte gustos. Acel gust delicios de mango îl datorăm papilelor gustative, iar o persoană obișnuită are aproximativ zece mii de papile gustative. Acestea sunt înlocuite la fiecare două săptămâni sau cam așa ceva, permițându-ne în mod constant să experimentăm gusturi dulci, sărate, acre și amare.

„Gustați și vedeți ce bun este Domnul”, cântă psalmistul. Cum gustăm și cum Îl vedem pe Domnul? Experimentându-L pe Domnul pe propria piele. Dar cum gustăm bunătatea Domnului? Iacov a experimentat bunătatea Lui în timpul fugii sale de Laban, când s-a luptat cu Îngerul și nu I-a dat drumul până nu a primit binecuvântarea (Geneza 32:24-30). A fost o întâlnire adevărată, iar Iacov a plecat cu șoldul scos din articulație. De ce binecuvântare ai nevoie disperată? Cât timp ești dispusă să te lupți cu Dumnezeu până când vei primi binecuvântarea ta?

Când fiica noastră, June, avea șase ani, familia noastră a gustat din bunătatea Domnului într-un mod pe care nu-l vom uita niciodată. În timp ce June traversa o stradă din Boston, Massachusetts, Statele Unite, un Cadillac a lovit-o și a aruncat-o în aer. În curând, o ambulanță a răsunat pe străzile aglomerate, ducându-ne copilul la spital. Acolo, personalul de urgență a constatat că era absolut nevătămată. Îți mulțumim, Isus! Nici măcar un os rupt. O asistentă i-a dat o acadea și a predat-o familiei sale recunoscătoare. Astăzi, June este soție și mamă. Noi încă Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acel miracol din Boston.

Când Îl gustăm pe Domnul, ne dăm seama cât de bun este El. Cine a plătit factura care ne-a ținut treji noaptea? Cine l-a adus pe fiul risipitor înapoi acasă? Cine a scăzut febra când am stat toată noaptea schimbând compresele reci de pe fruntea copilului nostru, rugându-ne fierbinte Prietenului copiilor mici pentru vindecare? Cine a adus pacea în mijlocul certurilor domestice? Cine a salvat-o pe micuța noastră June de la rănire gravă sau de la moarte în acea vară în Boston? O, surorile mele, „gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmii 34:8).

autor: Annette Walwyn Michael

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video