MIROSUL DE FUM

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.
Psalmii 91:11

În ultima lună a celei de-a doua sarcini, m-am întins pe pat pentru a-i oferi corpului meu epuizat odihna necesară. Fiica mea de douăzeci și trei de luni s-a întins lângă mine și mi-a citit, în stilul ei de fetiță, din cartea ei preferată. În curând, am căzut într-un somn adânc.

Pe atunci locuiam într-o suburbie liniștită din Montego Bay, Jamaica. Tatăl ei plecase la o întâlnire de două zile în capitala Kingston. În fiecare dimineață, ea întreba: „Vine tata acum?” Bineînțeles, două zile i se păreau doi ani.

Dintr-odată, m-am trezit și am constatat îngrozită că cea mică nu era lângă mine dormind sau citind. Teama mea a crescut când m-am uitat la noptieră și am observat că lipsea mănunchiul de chei.

Cu siguranță, nu putea deschide două seturi de încuietori. Veranda avea o poartă încuiată, iar poarta mică de lângă garaj avea o altă încuietoare. Imposibil. Am înghețat de frică când am văzut că ambele porți erau descuiate și larg deschise. Am strigat-o pe nume cât am putut de tare, dar nu am primit niciun răspuns.

M-am uitat pe aleea foarte lungă spre intrarea fără poartă a casei noastre. Atunci l-am văzut pe vecinul meu ținându-mi fiica de mână și îndreptându-se spre casa noastră. Fiica mea avea o valiză mică, pe care și-o făcuse pentru a merge la Kingston, ca să se întâlnească cu tatăl ei. Vecinul meu tot dădea din cap de uimire. I-am mulțumit și am îmbrățișat-o pe mica mea călătoare.

Fiica mea mi-a spus mai târziu că se îndrepta spre trotuar exact în momentul în care vecinul nostru dădea cu spatele furgoneta sa cu șapte locuri pe strada principală, îndreptându-se spre ea pe trotuar. Bineînțeles, el nu a văzut micul ei trup de douăzeci și trei de luni în spatele dubei.

„Mami, încă mai simt mirosul de fum de la eșapamentul dubei”, mi-a spus ea. „Doar o mână de înger ar fi putut să mă scoată din drum”, și-a amintit ea.

Cu adevărat, Dumnezeu veghează în mod special asupra copiilor nevinovați și asupra noastră, a tuturor. Am văzut de atâtea ori protecția lui Dumnezeu asupra copiilor și în propria mea viață! Ce Dumnezeu minunat slujim noi, care încă trimite îngeri pentru a-i proteja pe copiii Săi!

autor: Claudette Garbutt-Harding

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video