DOAR ISUS

În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.
Faptele 4:12

Grupul nostru global de misionari digitali se întâlnește săptămânal pe Zoom pentru instruire, rapoarte și închinare, condus de personalul Radioului Mondial Adventist. Ne-am întâlnit din nou recent, dar devoționalul zilei m-a influențat profund și mi-a redirecționat strategiile. 

În ultimii cinci ani, o rudă a locuit în casa mea. Fără să mă gândesc la obiceiurile sale personale, dar cu o oarecare teamă, am acceptat să o ajut. Mi-a spus: „Este pentru o perioadă scurtă de timp, până mă pun pe picioare”. De atunci, a fost un coșmar. Când băutura și fumatul lui au ieșit la iveală, am încercat diferite strategii pentru a-l ajuta să scape de aceste obiceiuri. Dar nimic nu a funcționat. Am cerut fiecărui grup de rugăciune să se roage pentru el. M-am rugat pentru el, am vorbit cu el, l-am sfătuit, m-am agitat pentru el, i-am oferit resurse profesionale. I-am dat toate datele din jurul obiceiurilor sale negative, l-am ignorat, bătrânii au vorbit cu el, rudele au vorbit cu el, personalul medical a vorbit cu el. Aveam momente de devoțiune în care ne rugam împreună, dar nimic nu l-a ajutat să se schimbe.  

Titlul acelui devoțional care mi-a schimbat viața a fost Mântuirea nu este un eveniment, ci o Persoană. Pe măsură ce am fost repartizați în sălile noastre de rugăciune, am fost îndemnați să Îi cerem lui Isus să ne schimbe. Nu pentru a ne repara, ci pentru a ne da inimi noi. În plus, ni s-a cerut să Îl prezentăm pe Isus persoanelor din jurul nostru, indiferent dacă acestea se aflau în casele noastre, în comunitățile noastre locale sau în comunitățile noastre digitale. Liderul nostru a spus: „Dacă cineva fumează și/sau bea în jurul tău, amintește-ți că mântuirea nu este un eveniment, este o Persoană”. Această afirmație a rezonat cu mine și mi-a captat cu adevărat atenția. În timp ce ne rugam împreună, toți am împărtășit același sentiment cu privire la devoționalul revelator. Nu mai auzisem niciodată să fie afirmat atât de clar, deși credeam că avem o bună înțelegere a iubirii lui Dumnezeu.

Nu contează cât de mult ne străduim, cât de mult bine credem că facem, cât de mult efort depunem pentru a încerca să-l transformăm pe cel necredincios, ci să ne străduim mai întâi ca persoana lui Isus să ne refacă zilnic și să prezentăm această Persoană altora. Ruda mea începe acum să-L cunoască încet-încet pe Isus. Numai pe Isus. Fie ca același lucru să se întâmple și cu noi toți. Amin!

autor: Pauline A. Dwyer-Kerr

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor