ÎNCĂ MAI STAU PE BANCĂ

Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!
Psalmii 27:14

Sunt un fan al baschetului. Dacă sunteți pasionate ca mine, probabil ați observat că, deși există o listă lungă de jucători aleși pentru echipă, mulți dintre ei pot traversa un sezon întreg și nu joacă niciun meci. Este posibil să fie aleși, dar să se trezească, totuși, stând pe bancă.

Te-ai aflat vreodată într-un moment din viață în care Dumnezeu te-a chemat la o lucrare, dar te-ai trezit încă așteptând ca viziunea să devină realitate? La fel ca în jocul de baschet, s-ar putea să te fi întrebat: „Dacă am fost ales, de ce mai stau încă pe bancă?” Aceasta este o întrebare pe care mi-am pus-o de multe ori în timpul experienței mele creștine.

Cu câțiva ani înainte de pandemia COVID-19, am simțit că Dumnezeu mă cheamă să mă implic mai mult în slujirea mea online. Cu toate acestea, se părea că, deși continuam să mă sprijin pe El pentru a mă ajuta să avansez, mă confruntam cu obstacol după obstacol. În loc ca ușile să se deschidă pentru mine, ușile au început să se închidă una după alta. Rețelele pe care mă bazam au dat greș. Am fost lăsată în zona de așteptare. Și adevărul este că mă simțeam descurajată. Nu sunt o așteptătoare foarte răbdătoare.

Cu toate acestea, când mă gândesc la mulți ani de umblare continuă cu Dumnezeu, dacă există o temă care a rămas consecventă, aceasta este așteptarea. Când citim despre viețile multor mari bărbați și femei de credință din Biblie, vedem că și ei au fost ținuți în tipare de așteptare cu Dumnezeu. Mai mult, la fel ca noi, și ei au fost provocați să aștepte cu răbdare.

Avraam a așteptat douăzeci și cinci de ani pentru fiul promis, Isaac. Iosif a așteptat mulți ani, trecând prin circumstanțe dificile ale vieții, până când visul pe care îl avusese în copilărie, acela de a fi plasat într-o poziție de autoritate, s-a realizat. Iar Ana a petrecut mulți ani fără copii, rugându-se fierbinte pentru fiul mult dorit.

Toate aceste povestiri au un lucru în comun. Indiferent cât de lungă sau de dificilă a fost perioada de așteptare, Dumnezeu a fost credincios să termine ceea ce începuse. Există vreun motiv să ne îndoim că El poate și va face același lucru pentru tine și pentru mine?

autor: Kathy-Ann C. Hernandez

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video