NUMĂRAȚI-VĂ BUCURIILE!

Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări.
Iacov 1:2

Ați pierdut vreodată pe cineva drag? V-ați confruntat vreodată cu încercări și ispite? Ați fost vreodată concediată de la un loc de muncă pe care îl prețuiați? V-ați luptat vreodată cu o boală? Ați experimentat vreodată vreun regres sau eșec academic? Ați experimentat vreodată durerea? Există ceva ce vă lipsește? O, da! Viața este plină de suișuri și coborâșuri, dar să nu renunțați.

Expresia „frații mei” exprimă spiritul de părtășie. Un alt cuvânt pentru „priviți” este „considerați” sau „gândiți”. „A privi ca o mare bucurie” înseamnă a experimenta bucuria pură, nediluată, în mijlocul încercărilor și testelor vieții. Bucuria creștină se bazează pe credința în providența covârșitoare a lui Dumnezeu. „Când treceți” indică faptul că ne putem aștepta să ne confruntăm cu ispite. Deși situațiile ispititoare sunt, sperăm, nesperate și neașteptate, un creștin nu trebuie să fie prins nepregătit.

L-am pierdut pe tata, în mod neașteptat, în urmă cu câțiva ani, iar un an mai târziu, a murit fratele meu mai mic. În anul următor, am pierdut o tânără cumnată. Momentul a fost o provocare. Ispita la care se referă Iacov este orice obstacol major, care poate copleși cu ușurință o persoană a cărei minte nu este concentrată asupra lui Dumnezeu (vezi Isaia 26:3).

Știm cu toții că încercare înseamnă test, suferință și necaz. Aceasta acoperă multe lucruri, inclusiv boala, persecuția, sărăcia și calamitățile. Încercările, fie că sunt concepute în mod expres de Satana pentru a-l ispiti pe om să păcătuiască, fie doar pentru a-l enerva și hărțui, sunt întotdeauna un test al experienței creștine.

Adesea uităm că suferința și ispitele sunt importante pentru formarea caracterului, acesta fiind un semn distinctiv al credinței creștine. În mijlocul încercărilor, unii dau vina pe Dumnezeu, unii chiar își pierd părtășia cu Dumnezeu. Cu toate acestea, nu există experiență în viață, oricât de amară sau dezamăgitoare ar fi, care să nu fie în providența lui Dumnezeu și care, prin harul lui Hristos, să nu contribuie la creșterea creștinului. Ele ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu și ne pot îmbogăți înțelegerea iubirii Sale pentru noi.

Dumnezeul nostru ne va ajuta să trecem peste toate. Aveți încredere în El, căci și aceasta va trece și nu va mai trece mult timp până când El va veni să ne ia acasă. Până atunci, să ne bucurăm de toate acestea!                             

autor: Elizabeth Oluwaseun Adebayo

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor