DUMNEZEU ÎI VA SĂTURA PE CEI FLĂMÂNZI

Veți mânca și vă veți sătura și veți lăuda Numele Domnului Dumnezeului vostru, care va face minuni cu voi, și poporul Meu niciodată nu va mai fi de ocară!
Ioel 2:26

După ce am emigrat în Statele Unite, viața a fost dificilă, dar Dumnezeul nostru a continuat să Se dovedească a fi credincios și un ajutor foarte prezent în vreme de nevoie. Când o prietenă pe care nu o mai văzusem din vremea facultății noastre mi-a spus cu entuziasm că va fi în țară și că va face tot posibilul să ne viziteze, am fost încântată. Deși vizita ei era scurtă, abia așteptam să ne vedem.

Nu am avut prea mult timp să mă pregătesc. Plănuia să sosească a doua zi, vineri, și urma să plece duminică dimineața, devreme. În timp ce mă pregăteam pentru vizita ei, mi-am dat seama că nu aveam un prânz consistent pentru ea. Urma să avem orez și tocăniță vegetală, însă ea era alergică la soia. Entuziasmul meu a început să se diminueze pe măsură ce mă stresam încercând să găsesc un înlocuitor pentru prânzul ei. Tot ceea ce îmi venea în minte necesita bani, iar pe aceștia nu-i aveam.

M-am așezat pentru o clipă și am început să-mi deschid inima înaintea lui Dumnezeu: „Doamne, sunt încântată că prietena mea vine să mă vadă, apreciez foarte mult efortul pe care îl face și aș vrea să ne simțim bine. În acest moment, mă simt rușinată că nu am ce să-i dau de mâncare. Doamne, există ceva ce Tu nu poți face? Te rog, oferă-i ceva care să îi facă plăcere, Te implor!”

Ziua de joi a trecut și a venit ziua de vineri, dar nu am primit niciun răspuns. Prietena mea urma să sosească în curând, iar eu eram copleșită de stres. Pe la jumătatea dimineții am auzit un claxon de mașină la poarta mea. M-am uitat pe fereastră și am văzut-o pe prietena mea, Sandra, făcându-mi semn să vin repede. Mi-a înmânat o geantă și a plecat în viteză. Prietenele mele, ghiciți ce era în geantă? Un pește mare și o cutie de cereale tot mare. „Oh, Doamne! Ești mai presus de tot ceea ce îmi pot imagina! Mi-ai dat, încă o dată, ceea ce am nevoie! Aleluia! Tu răspunzi întotdeauna la timp și nu vei lăsa ca rușinea să vină asupra copilului Tău.”

Prietena mea a sosit și ne-am bucurat de o experiență minunată, împărtășind amintiri plăcute și binecuvântările extraordinare ale lui Dumnezeu și am avut mai mult decât suficient de mâncare.

autor: Lorraine Brooks-Williams

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor