GREȘEALA

Și acum, copilașilor, rămâneți în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală și la venirea Lui să nu rămânem de rușine și depărtați de El.
1 Ioan 2:28

Eram încântați! Soțul meu și cu mine trebuia să găzduim într-o seară întâlnirea socială trimestrială a absolvenților din zonă ai Școlii de Medicină pe care el o terminase. Bineînțeles, totul trebuia să fie perfect. Casa imaculată, mâncarea atrăgătoare și gustoasă, gazonul tuns și aranjat. Dintr-un motiv oarecare, toate aceste detalii par a fi mai importante atunci când mulți dintre cei care formează grupul sunt doar cunoștințe ocazionale.

Deoarece majoritatea celor care urmau să participe nu știau cum să ajungă la casa noastră de la țară, am trimis indicații fiecărui cuplu. Emoția era mare, deoarece așteptam cu nerăbdare să petrecem o seară plăcută împreună. În cele din urmă, a sosit timpul, și la fel și oaspeții, fiecare cuplu aducând unul sau două feluri de mâncare preferate. Conversația a curs cu ușurință, iar seara a fost satisfăcătoare și plăcută din toate punctele de vedere. Pe măsură ce ne apropiam de final, ne-am adunat pentru rugăciune înainte ca toată lumea să plece spre casă.

Ceva mai târziu, am fost absolut devastată să aflu că, în indicațiile pe care le trimisesem tuturor, omisesem o curbă pe un drum secundar, care se afla la doar trei kilometri de casa noastră. Unele dintre cuplurile care porniseră la drum pentru a participa la întâlnire nu au mai ajuns, pentru că s-au rătăcit. Nu am știut niciodată cine erau sau câți dintre ei au ratat evenimentul! Vă puteți imagina cât de groaznic m-am simțit? Îmi pot imagina frustrarea și dezamăgirea pe care trebuie să le fi simțit acei posibili invitați. Desigur, astăzi nu am mai avea această problemă, datorită telefoanelor mobile și GPS-ului nostru de încredere. Aceste lucruri nu erau disponibile la acea vreme.

Dar cât de devastator ar fi dacă aș fi responsabilă pentru că cineva ar pierde calea spre viața veșnică, făcându-l să se poticnească. Pe de altă parte, dacă viața mea ar putea influența pe cineva să ajungă să-L cunoască și să-L iubească pe Isus, ar fi cel mai satisfăcător sentiment din lume. Poate că ar fi bine ca fiecare dintre noi să își examineze viața pentru a vedea dacă are genul de relație cu Domnul care reflectă dragostea Sa față de alții. Este minimul pe care îl putem face și cel mai bun lucru pe care îl putem face. Viața veșnică poate fi în joc, pentru alții și pentru noi.

autor: Lila Farrell Morgan

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor