CĂLĂTORIA CREȘTINULUI

Domnul este lumina mea și mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieții mele. De cine să-mi fie frică? Când înaintează cei răi împotriva mea,… inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica  împotriva mea, tot plin de încredere aș fi. 
Psalmii 27:1,3

Seara rece de iarnă era plină de pericole când am pornit la obișnuita mea plimbare pe malul lacului din apropierea casei mele din New South Wales, Australia. Pârâul se revărsase după o secetă îndelungată și nu puteam să-l traversez cu ușurință. Am reușit să găsesc două bețe rezistente și m-am străduit să trec peste un buștean care se afla peste apă. Un băț s-a rupt și aproape că m-am dezechilibrat în timp ce treceam cu greu spre cealaltă parte. Inima mi-a bătut cu putere când aproape că am căzut în apă, cu aparatul foto și telefonul legate de gât.

Erau bălți uriașe pe care trebuia să le ocolesc și m-am trezit trecând prin tufișuri, de unde cangurii sălbatici mă priveau în tăcere. S-a auzit o bufniță. Mi s-a părut că am văzut un crocodil în lac cu ochii ieșind deasupra apei și privindu-mă (aici nu există crocodili, dar pentru că am trăit în Papua Noua Guinee și în Africa, aceștia îmi apar adesea în minte).

Rădăcinile gigantice ale copacilor erau expuse în timp ce pășeam pe potecă și aproape că m-am împiedicat, dar mi-am revenit, sprijinindu-mă pe un băț puternic pe care l-am găsit lângă potecă. Întunericul cobora, iar eu abia puteam să văd calea din fața mea.

În cele din urmă, am ieșit din întuneric pe o stradă mai luminoasă, unde soarele care apunea își arunca ultimele raze strălucitoare pe cer. Un pin înalt, care se profila pe cerul roșu, mi-a spus că sunt în afara pericolului și mi-a indicat drumul spre casă. M-am grăbit spre căldura și siguranța casei.

În timp ce înaintam, John Bunyan și cartea sa Călătoria creștinului erau în mintea mea. El a întâlnit atât de multe obstacole pe calea creștină! S-a împiedicat, s-a confruntat cu disperarea și s-a simțit descurajat și speriat. Aceasta a fost și călătoria vieții mele, dar știam că Dumnezeu m-a ținut în viață și mă va conduce și în continuare. Trebuie doar să am încredere în El.

Așa că aleg în fiecare zi să mă încredințez în grija și dragostea Lui. Nu pot face nimic altceva. Nu pot merge nicăieri altundeva pentru a fi în siguranță. Eu doar calc pe cărare sprijinindu-mă pe făgăduințele Bibliei. Îmi amintesc cum m-a condus El în trecut și am încredere în El să mă conducă Acasă.

autor: Joy Butler

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor