BUNĂ DIMINEAȚA!

Spuneți-vă unii altora sănătate, cu o sărutare sfântă.
2 Corinteni 13:12

În întreaga lume, oamenii se salută în moduri foarte diferite. În funcție de locul de unde sunteți, o îmbrățișare, sărutări pe obraji, sărutări pe mână, ridicarea capului, plecarea capului sau un zâmbet sunt toate forme acceptabile de salut. Cu toate acestea, de la COVID-19, distanțarea socială și purtarea măștii, salutul s-a schimbat. Comunicarea interpersonală a fost grav afectată. Măștile de față au înăbușit sunetele și au acoperit expresiile faciale care ne ajută la înțelegere în timpul comunicării față către față.

Ce este un salut? Un gest de curtoazie efectuat cu o atitudine afectuoasă, prin care se urează bun venit cuiva sau i se recunoaște prezența. Și poate fi mai mult decât atât! Într-o dimineață, am intrat în închisoare pentru a vizita o deținută. Ofițerul închisorii m-a salutat, apoi a declarat brusc: „Te cunosc”. Am făcut o grimasă în spatele măștii, dar i-am răspuns politicoasă: „Este o greșeală, doamnă”.

„Da, da”, a răspuns ea, „m-ați salutat pe coridorul închisorii. Apropo, am auzit că s-au împărțit cărți de devoțiune de către capelani, dar eu nu am primit-o pe a mea. Cum aș putea să fac rost de una?” I-am luat cu plăcere numele și săptămâna următoare a primit cartea devoțională a Departamentului Misiunii Femeii, 2022. Un salut politicos introdusese modul de a oferi cartea devoțională.

Zilele noastre sunt pline, mințile noastre sunt ocupate să proceseze toate sarcinile pe care trebuie să le îndeplinim. Trimitem e-mailurile, cumpărăm alimentele, ne grăbim spre casă pentru a evita traficul, gătim cina, ajutăm copiii la teme, facem curat, ne grăbim să pregătim prânzul de Sabat. Încă din copilărie suntem învățate să ne salutăm unele pe altele, dar, uneori, suntem prea ocupate pentru a aprecia prezența persoanei de lângă noi. Cu toate acestea, făcându-ne timp să salutăm pe cineva, putem transforma o încruntare într-un zâmbet autentic, ceea ce poate duce la începutul unei prietenii semnificative. Un salut călduros poate ajuta pe cineva care se simte singur, poate lumina ziua unui elev care nu dorește să participe la cursuri sau poate deschide ușa pentru vestirea Evangheliei.

 Chiar și atunci când nimeni nu-ți recunoaște salutul, prezența sau zâmbetul, Isus ia act de bunătatea ta, prietena mea. Astăzi, salutați-vă unii pe alții cu un zâmbet, cu un gest din mână sau în modul în care vă simțiți cel mai confortabil și așteptați să se întâmple ceva bun!

autor: Nahomie Daubé

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor