VICTORIE ÎN CELE DIN URMĂ

Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune.
Romani 12:12

Cu câțiva ani în urmă ne-am mutat cu fiul nostru de doi ani, Alvin, într-un apartament la etajul trei. Eram singurii creștini din cele zece familii care locuiau în clădirea cu cinci etaje. În prima zi, unul dintre vecinii care locuia la parter ne-a acuzat cu voce tare că am aruncat un bec spart în apartamentul său. Nu aveam nicio idee de ce era atât de supărat pe noi. A doua zi, proprietarul însuși a întrebat dacă am aruncat un bec spart în apartamentul bărbatului. La început, am fost prea șocați pentru a răspunde. Ce se întâmplase? Apoi ne-am dat seama că locatarii știau că suntem creștini. Ei nu ne doreau acolo și ar fi încercat orice pentru a ne crea probleme, astfel încât să fim evacuați.

În dimineața următoare, în timp ce eu și soțul meu ne îndreptam spre serviciu, soția vecinului nostru stătea la ușă, ținându-și în brațe băiețelul. Era de aceeași vârstă cu fiul nostru. Când am trecut pe lângă ea, ne-a scuipat. Am crezut că a fost doar o coincidență și nu m-am gândit prea mult la asta. Dar când ne-am întors acasă mai târziu, ea ne-a scuipat din nou. Eu doar i-am zâmbit în timp ce treceam pe lângă ea.

Am continuat să zâmbesc în fiecare zi când treceam pe lângă ușa ei. Se părea că ne cunoștea orele de lucru, pentru că ne aștepta de fiecare dată, doar ca să ne arate cât de mult nu-i plăcea de noi. Eu și soțul meu am continuat să ne rugăm pentru această situație. Ne simțeam oarecum nesiguri, știind că ne lăsăm fiul acasă cu o îngrijitoare.

Într-o zi, pe neașteptate, în timp ce ne întorceam de la birou, doamna a făcut un pas spre mine. Pentru o clipă am crezut că mă va hărțui fizic. În schimb, m-a ținut de mâini și mi-a spus: „Vă rog să mă iertați!” Uimită, am întrebat: „Ce ar trebui să iert?” Ea s-a uitat la mine și mi-a răspuns: „M-am uitat la tine cu atâta furie și te-am scuipat. Este nepotrivit. Îmi pare rău”. Mi-a cerut permisiunea să ne viziteze casa și am primit-o cu bucurie. Apoi și-a împărtășit povestea.

Ea a invitat un lider din comunitatea sa de credință la prânz și l-a întrebat dacă este în regulă să te porți bine cu creștinii dacă sunt vecinii tăi. Acesta i-a răspuns că se poate avea încredere în creștini și că nu îi vor face niciun rău. Din acea zi am devenit prietene și mă consideră mentorul ei. Cât de important este să rămânem răbdătoare în necazuri, perseverente în rugăciune și să avem încredere că Dumnezeu va obține victoria în cele din urmă!

autor: Sweetie Ritchil

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent