ÎI AUZIM VOCEA?

Domnul a venit, S-a înfăţişat şi l-a chemat ca şi în celelalte dăţi: „Samuele, Samuele!”
1 Samuel 3:10

Când am studiat comunicarea, mi-am dat seama că ascultarea este o parte importantă a ei, care a fost în mare parte neglijată. De ce? Pentru că, de obicei, oamenii nu ascultă. Noi auzim, dar oare ascultăm cu adevărat? Dacă oamenii ar asculta, multe dintre problemele lumii ar fi reduse. Atunci când legea este neglijată pentru că oamenii nu ascultă, criminalitatea crește la niveluri tot mai ridicate. Comunicarea completă este atunci când un mesaj este trimis printr-un canal bun, este recepționat printr-o bună ascultare și înțelegere și se primește feedback. Dar, pentru că majoritatea receptorilor nu ascultă, expeditorii (transmițătorii) nu primesc niciodată feedback, astfel că o mulțime de mesaje incomplete rămân în suspensie. Comunicarea poate fi rostită cu voce tare sau în șoaptă, prin limbajul corpului sau prin cuvinte scrise. De cele mai multe ori, comunicarea vorbită este cea care are cel mai mult de suferit.

Biblia spune că profetul Ilie aștepta să audă de la Dumnezeu. Și Dumnezeu i-a trimis profetului diferite tipuri de comunicare mediatică. Dar a ascultat Ilie? A auzit? Se aștepta el ca Dumnezeu să vorbească prin vântul tare și puternic, care despica stâncile, sau prin cutremurul de pământ, sau prin foc, sau printr-un susur blând și subțire? (1 Regi 19:11-13). Dumnezeu a ales să vorbească printr-un susur blând și subțire. Așadar, ce putem învăța de aici? Că trebuie să ascultăm cu atenție pentru a auzi vocea lui Dumnezeu, care ne vorbește tot timpul.

Am încercat de mai multe ori să aud vocea lui Dumnezeu, dar nu am putut spune cu certitudine că am auzit-o. Dar într-o zi, când stăteam liniștită după timpul meu de meditație, mi-am dat seama că am auzit o voce care îmi spunea să iau o umbrelă și să o pun în geantă. Afară erau 32 de grade Celsius și nu era niciun nor de ploaie pe cer. M-am supus – și la doar cinci minute după ce am plecat de acasă pentru programarea la doctor a început să plouă cu găleata. Tot ce am spus a fost: „Îți mulțumesc, Doamne!” În acea zi am înțeles cum să ascult și, mai ales, cum să aud vocea șoptită și liniștită a Duhului Sfânt.

Dacă te întrebi dacă Dumnezeu chiar are timp să-i aducă aminte cuiva despre o umbrelă, tot ce pot spune este că pentru mine a făcut-o. Și m-a ajutat foarte mult. Tot ce trebuie să facem este să ascultăm vocea Lui. Fie că este vorba despre o problemă majoră sau despre una minoră, ne va ajuta întotdeauna! Așadar, tu Îi asculți vocea? Vrei să o asculți? Să nu-L îndepărtăm pe Duhul Sfânt! El vrea să comunice cu noi. Trebuie doar să fim liniștiți – și să ascultăm. 

autor: Mabel Kwei

Putere pentru fiecare zi
Putere pentru fiecare zi
„Putere pentru fiecare zi” este o carte devoțională care oferă încurajare și speranță pentru orice moment al vieții, fie că este plin de bucurie sau de provocări. Cu gânduri profunde și versete inspiratoare, această carte te invită să faci un pas înapoi din agitația zilnică și să-ți găsești liniștea în prezența lui Dumnezeu. Așa cum promite Isaia 40:29, „El dă tărie celui obosit și mărește puterea celui ce cade în leșin,” acest devoțional zilnic este un ghid pentru a primi puterea și pacea de care ai nevoie, indiferent de încercările cu care te confrunți. Descoperă în fiecare zi cum Dumnezeu este prezent, gata să-ți ofere sprijinul și tăria Sa necondiționată.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor