Conținutul categoriei

Devoțional tineri

În perioada tinereții, descoperă meditații care să te ajute să crești spiritual.

„Lumea este parohia mea”

Tendinţa noastră ca oameni este ca întotdeauna să aşteptăm mai mult de la alţii şi nu atât de mult de la noi înşine. Te rog, nu aştepta ca alţii să ia iniţiativa. Acest lucru trebuie să înceapă cu tine şi cu mine, chiar acum!

Mană modernă

Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic. Aceia care acceptă principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie supremă vor vedea încurcăturile dispărând şi o potecă netedă înaintea picioarelor lor.

Prințul predicatorilor

Spurgeon combina elementele cognitive şi existenţiale. Sfaturile lui ne sunt de mare ajutor, nu pentru a-i critica pe predicatorii noştri, ci mai degrabă pentru a te gândi dacă eşti şi tu chemat să prezinţi Cuvântul lui Dumnezeu altora.

Pe deplin îndrăgostit de Hristos

Cum îţi evaluezi propria experienţă cu Hristos? Relaţia ta cu El este doar la nivel intelectual? Dacă da, de ce să nu îmbogăţeşti adevărata doctrină a lui Hristos cu o experienţă vie cu El? Dacă doctrina adevărată îţi demonstrează credincioşia faţă de Dumnezeu, experienţa adevărată dă pe faţă angajamentul tău faţă de El.

Un design Inteligent

Acceptarea lui Dumnezeu este o chestiune ce ţine de credinţă, care aduce speranţă şi un viitor glorios în vieţile noastre. Fără Dumnezeu nu există speranţă şi fără speranţă nu există viitor. Noi am fost creaţi de El şi pentru El şi doar în El viaţa îşi găseşte adevărata semnificaţie!

În brațele tale

Dumnezeu este aproape de noi chiar şi în cele mai cruciale momente. În cele mai întunecate zile din viaţa noastră, El ne poartă pe braţele Sale şi nimeni nu ne poate despărţi de grija Lui iubitoare. Te poţi încrede în El!

Dincolo de cortină

Mintea fiecărui om este cu adevărat un câmp de luptă între bine şi rău. În această luptă, timpul este prea solemn pentru a fi irosit şi fiecare moment are consecinţe veşnice. Cum ar fi viaţa ta dacă s-ar limita doar la ziua de astăzi? Nu uita, fiecare zi reprezintă viaţa ta în miniatură!

Pe urmele Lui

„Ce ar face Isus?” Această întrebare implică mai mult decât o cercetare subiectivă şi retorică. Ea are implicaţii practice profunde şi vaste. Înseamnă a renunţa la „idolii” mult iubiţi şi a fi asemenea lui Isus în felul în care gândim, vorbim şi acţionăm.

Păzirea Sabatului

Poate că reformele referitoare la Sabat instituite de Neemia în Ierusalim în perioada de după exil ar putea motiva pe fiecare membru al familiei, să îşi facă partea în păzirea Sabatului în cercul căminului. Fie că suntem acasă sau altundeva, întotdeauna ar trebui să păzim Sabatul ca sanctuar sfânt şi binecuvântat al lui Dumnezeu în timp.

Romeo și Julieta

Dragostea adevărată este un dar de la Dumnezeu pe care îl primim pentru a-l reflecta celor din jurul nostru. Dragostea întotdeauna preia iniţiativa. Aşa cum Dumnezeu a preluat iniţiativa de a ne iubi pe când încă eram vrăjmaşii Lui, la fel şi noi ar trebui să avem iniţiativa de a-i iubi pe semenii noştri.

Atâta har

Poate că experienţa ta de viaţă nu este la fel de dramatică precum a lui John Newton sau a fiului risipitor. Dar nu uita că noi toţi suntem păcătoşi care au nevoie de harul salvator al lui Dumnezeu.

Istoria se poate schimba

Niciodată să nu îţi pierzi speranţa! Dumnezeu „poate transforma inimile aşa cum întoarce râurile de apă” (Profeţi şi regi, p. 631). Ce a făcut în Rusia, El poate face oriunde altundeva, chiar şi în vieţile noastre.