Articolul precedentUnitatea credinței
  Articolul următorUn înger în mijlocul potopului

  Ana Aslan

  Femeia care a arătat lumii că bătrâneţea se tratează

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. (Efeseni 4:32)

  Poate că pentru unii numele Anei Aslan nu are importanţă, însă, pentru mulţi, medicamentul ei a fost soluţia salvatoare. În acelaşi fel, faptele noastre bune pot avea un mare impact asupra unora, în timp ce pentru alţii nu vor conta deloc. Chiar dacă nu vom reuşi niciodată să îi mulţumim pe toţi, trebuie să fim motivaţi de dragostea necondiţionată a lui Dumnezeu pentru noi.

  Nu ştiu cât de multe ai auzit despre Ana Aslan, însă cu siguranţă ai auzit de Gerovital sau de Aslavital, mai ales dacă eşti fată sau îţi plac produsele cosmetice. Ana Aslan a inventat Gerovital H3 — medicamentul-minune care tratează afecţiuni specifice vârstei a treia.

  Ana s-a născut în data de 1 ianuarie 1897 la Brăila, într-o familie cu preocupări intelectuale. încă din adolescenţă, tânăra şi-a dorit să fie pilot şi chiar a zburat cu un mic avion. Ulterior, a decis să devină medic, iar pentru asta a făcut chiar şi greva foamei ca să-şi convingă mama.

  În anul 1949, după terminarea facultăţii, devine şefa Secţiei de fiziologie a Institutului de Endocrinologie din Bucureşti. A început să studieze efectele viitorului medicament, Gerovital H3, care avea să fie lansat în 1952. Efectele au fost uimitoare. Mii de persoane care au folosit medicamentul au constatat că procesul de îmbătrânire încetinise cu aproximativ 40 %. Printre personalităţile care au beneficiat de acest tratament au fost: Charlie Chaplin, Charles de Gaulle şi Pablo Picasso, în 1980, Ana Aslan a inventat un alt produs geriatrie, Aslavital, util în lupta împotriva afecţiunilor cardiace şi cerebrale, dar şi pentru tratarea pierderii memoriei.

  Adriana Zadoroşnic, Craiova

  Ana Aslan - 2016. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. (Efeseni 4:32)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...