Articolul precedentUnitatea credinței
  Articolul următorUn înger în mijlocul potopului

  Ana Aslan

  Femeia care a arătat lumii că bătrâneţea se tratează

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. (Efeseni 4:32)

  Poate că pentru unii numele Anei Aslan nu are importanţă, însă, pentru mulţi, medicamentul ei a fost soluţia salvatoare. În acelaşi fel, faptele noastre bune pot avea un mare impact asupra unora, în timp ce pentru alţii nu vor conta deloc. Chiar dacă nu vom reuşi niciodată să îi mulţumim pe toţi, trebuie să fim motivaţi de dragostea necondiţionată a lui Dumnezeu pentru noi.

  Nu ştiu cât de multe ai auzit despre Ana Aslan, însă cu siguranţă ai auzit de Gerovital sau de Aslavital, mai ales dacă eşti fată sau îţi plac produsele cosmetice. Ana Aslan a inventat Gerovital H3 — medicamentul-minune care tratează afecţiuni specifice vârstei a treia.

  Ana s-a născut în data de 1 ianuarie 1897 la Brăila, într-o familie cu preocupări intelectuale. încă din adolescenţă, tânăra şi-a dorit să fie pilot şi chiar a zburat cu un mic avion. Ulterior, a decis să devină medic, iar pentru asta a făcut chiar şi greva foamei ca să-şi convingă mama.

  În anul 1949, după terminarea facultăţii, devine şefa Secţiei de fiziologie a Institutului de Endocrinologie din Bucureşti. A început să studieze efectele viitorului medicament, Gerovital H3, care avea să fie lansat în 1952. Efectele au fost uimitoare. Mii de persoane care au folosit medicamentul au constatat că procesul de îmbătrânire încetinise cu aproximativ 40 %. Printre personalităţile care au beneficiat de acest tratament au fost: Charlie Chaplin, Charles de Gaulle şi Pablo Picasso, în 1980, Ana Aslan a inventat un alt produs geriatrie, Aslavital, util în lupta împotriva afecţiunilor cardiace şi cerebrale, dar şi pentru tratarea pierderii memoriei.

  Adriana Zadoroşnic, Craiova

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...